Ölçeklerin ve Diğer Ölçme Araçlarının Uyarlanması - Problemler Ve Çözümler - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » Eğitim » Ölçeklerin ve Diğer Ölçme Araçlarının Uyarlanması - Problemler Ve Çözümler

Ölçeklerin ve Diğer Ölçme Araçlarının Uyarlanması - Problemler Ve Çözümler


 

150.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Kenneth S. Law / Anı Yayıncılık
Genre: Eğitim

Çeviri ekibi olarak titiz bir çalışmanın sonucunda Ölçeklerin ve Diğer Ölçme Araçlarının Uyarlanması: Problemler ve Çözümler adlı bu çalışmayı Türkçeye çevirdik. Amerika, Dünya nüfusunun sadece %5'ini oluşturmasına karşın, bu ülkede geliştirilen testler diğer ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de farklı disiplinlerde çalışan araştırmacılar tarafından Türk kültürüne uyarlanmaktadır.
Ölçme araçlarının kullanıldığı yayınları bir araya getiren Türkiye Ölçme Araçları dizininde, bu kitabın yayınlandığı tarihte 90 çalışma alanında, 7130 ölçme aracı bilgisi bulunmaktadır. Bunların yüzde 65'i uyarlamadır. Bu duruma rağmen ölçme araçlarını uyarlamada yararlanılan Türkçe kaynaklar oldukça sınırlıdır.
Bu kaynağı seçerken alandaki kaynak eksikliği, sosyal bilimler alanındaki yaygın ihtiyaç ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurulmuştur. Kitapta farklı uyarlama yöntemleri hakkında bilgiler verilmekte; her yöntemin zayıf ve güçlü yanları tartışılmaktadır. Bu kitabın çevirisinin daha da gelişmesi, sizlerin kullanımı ve geribildirimlerinizle mümkün olacaktır. Bu nedenle görüş ve önerilerini arifozer@hacettepe.edu.tr e-posta adresine iletmeniz önem arz etmektedir.
Arif ÖZER
Çeviri Editörü

 
2. Hamur, karton, 96 pages, 2019
ISBN: 9786051702780