Aidiyet Siyaseti - İçerilme Dışlanma Siyasi Tercihlerimiz - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Siyaset » Aidiyet Siyaseti - İçerilme Dışlanma Siyasi Tercihlerimiz

Aidiyet Siyaseti - İçerilme Dışlanma Siyasi Tercihlerimiz


 

180.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Suat Taşkesen / Nika Yayın
Genre: Siyaset

Bir bütün olarak aidiyet, bireyin duygusal bağlar kurma yoluyla sosyalleşme eğilimini tatmin etme güdüsü düzeyinde psikolojik, bir topluluğun üyesi olunması düzeyinde sosyal ve nihayet karşılıklı kabule dayanan bu üyeliğin sürdürülmesi ve yönetilmesi düzeyinde siyasal bir olgudur.

Bu kitap, aidiyet ve sosyal dışlanma süreçlerinin yanı sıra aidiyet siyasetinin kapsamlı bir analizini ortaya koymaktadır. Aidiyet siyaseti, hedefteki belirli bir aidiyet topluluğuna belirli yöntemlerle belirli sınırlar inşa etmeyi, “biz ve onlar”ı ayıran bu sınırları etkin bir biçimde yönetmeyi ve sürekli biçimde yeniden üretmeyi ifade eder. Politik projeler aracılığıyla inşa edilen bu sınırları koruma ve yeniden üretme arzusu ve zorunluluğu aidiyet siyasetinin varlık koşuludur.

Görünen o ki, içinde yaşadığımız modern dünyadaki sosyal ve siyasal yaşantımızı derinden etkileyen aidiyet siyaseti aracılığıyla, birey ve gruplar olarak ortaya koyduğumuz siyasal tutumlarımız, eğilimlerimiz ve davranışlarımız, insan doğasındaki aidiyet ihtiyacından yola çıkılarak açıklanabilmektedir.

 
2. Hamur, karton, 232 pages, 2021
ISBN: 9786059386951