Gök Çatının Altındakiler - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kıbrıs Kitapları » Roman » Gök Çatının Altındakiler

Gök Çatının Altındakiler


 

280.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Fatma Türkoğlu / Işık Kitabevi Yayınları
Genre: Roman

Elinizdeki kitap pek çok insanın hayatını, hayatlarının birbiriyle kesişmesini ve ayrışmasını akıcı ve yer yer mizahi bir dille anlatıyor. Nijerya’da ve Kıbrıs’ta geçen hayatların ortaklığını, aşk, aile ve arkadaşlık ilişkileri ekseninde ve bütün gerçekliğiyle gözler önüne seriyor; bu yönüyle ırkçı ön yargılarla da hesaplaşıyor.

Şüphesiz ki baştan beri gök çatı altında pek çok insan doğdu, yaşadı ve öldü; hepsi aynı göğe baktı ama hiçbiri kaderine hükmedemedi ve hiçbiri kaderini kendi başına bilemedi.

Fatma Türkoğlu, 27 Ocak 1990 tarihinde Güzelyurt’ta doğdu. Dokuz yaşında fantastik kurgulu öyküler yazmaya başladı ve yıllar içinde yayınlatma cesareti göstermediği çocukça hikaye ve şiirler yazmaya devam etti. 2007 KKTC MEB Başari Bursunu alarak ODTÜ (Ankara)’de tarih öğremini tamamladıktan sonra, orta doğu araştırmaları yüksek lisans programını tamamladı. 2014 yılında ODTÜ Ders

Performans Ödülünü almaya hak kazandı. 2017 yılında tamamladığı inceleme kitabı “Sanayi Holding ve Dev-İş” 2019 yılında yayımlandı. 2018-2019 yılında DAÜ’de pedagojik formasyon öğrenimi gördü. Bir yandan da söyleşi, deneme ve makale gibi türlerde yazıları yayımlandı. Bu yıllar içinde edebiyattan uzaklaşan yazar, Gök Çatının Altındakiler ile çocukluk tutkusuna geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

 
2. Hamur, karton, 1, 2021
ISBN: 9789963267347