Savcı Doğan Öz'ü Vurdular - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Siyaset » Savcı Doğan Öz'ü Vurdular

Savcı Doğan Öz'ü Vurdular


 

150.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Berivan Tapan / Tekin Yayınevi
Genre: Siyaset

"Elimizdeki bilgiler, belgeler ve tanık ifadeleri cinayeti İbrahim Çiftçi'nin işlediğini gösterirken ve vicdani kanaatimiz de bu yönde oluşmuştur. Ancak (…) Askeri Yargıtay Daireler Kurulu kararları da mahkememizi bağlayıcı nitelikte bulunduğundan, bu nedenle Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'nun sanık İbrahim Çiftçi hakkındaki sekizde yedilik oy çokluğuna dayanan bozma ilamına uyularak sırf bu hukuki zorunluluk nedeniyle sanık İbrahim Çiftçi'nin beraatına karar verilmiştir."

Savcı Doğan Öz, 24 Mart 1978'de, aracının içinde üzerine yedi kez ateş edilerek katledildi. 1 Mayıs 1977 katliamından sonra, Maraş katliamından önceydi. Doğan Öz cinayeti, 12 Eylül 1980 darbesine giden yolu oluşturmak için yapılan yasa dışı eylemlerden biri gibi görünüyordu. Oysa bu cinayeti diğer saldırılardan ayıran önemli bir fark vardı. Savcı Doğan Öz, o dönemde devletin en üst basamaklarında olanların bile adını bilmediği bir örgütü ortaya çıkarmıştı: Kontrgerilla!

Gazeteci Berivan Tapan, bütün yönleriyle, öncesi ve sonrasıyla araştırdığı, belgelere, tanık ifadelerine dayanan çalışmasıyla bu cinayetin bilinmeyen, unutulmaya yüz tutan noktalarını Savcı Doğan Öz'ü Vurdular- Bir Kontrgerilla Cinayeti'nde bir araya getiriyor, üstü örtülmeye çalışılan bu olayı toplumsal hafızaya bir kez daha hatırlatıyor.

 
2. Hamur, karton, 272 pages, 2020
ISBN: 9789944612913