Ergenliğin Tutkusu - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » Psikoloji » Ergenliğin Tutkusu

Ergenliğin Tutkusu


 

90.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Talat Parman / Yapı Kredi Yayınları
Genre: Psikoloji

Kendi ergenlik dönemimden denizcilik derslerinde ilk öğretilenin denizci düğümleri olduğunu anımsıyorum. Bu düğümlerin iki önemli özelliği, çok sağlam olmaları ama gerektiğinde de çok çabuk çözülebilmeleri, önemle vurgulanırdı. Ergenlik dönemi de bireye ve onunla birlikte ailesine, çevresine ve topluma bireyler arasındaki bağların sağlam olmaları ama zamanı geldiğinde çabuk çözülebilmeleri gerektiğini öğretir. Çocukluktan erişkinliğe geçiş anne babayla kurulan bağların çözülüp yerine yenilerinin kurulması, yeni ilişki düğümlerinin atılmasıyla olası olabilir çünkü.

Türkiye’de psikanalizi kurumsallaştıran sayılı isimlerden Talat Parman eğitim ve aile ilişkilerinden cinselliğe ve cinsel kimliğe kadar çeşitli yönleriyle ergenliği derin ve insanca bir bakışla ele alıyor.

Talat Parman İstanbul Psikanaliz Derneği kurucu üyesi, formatör analist. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi ve Paris René Descartes Üniversitesi’nde psikiyatri uzmanlığı eğitimi aldı. Yirmi yıl boyunca İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Adolesans Bilim Dalı’nda çocuklar, ergenler ve aileleriyle çalıştı. Psikiyatri doçentidir. Ergenlik ve psikanaliz konularında yazılmış kitapları ve J.B. Pontalis’ten yaptığı kitap çevirileri vardır. YKY’den çıkan “Psikanaliz Defterleri” dizisinin yayın kurulu üyesidir.

 
2. Hamur, karton, 136 pages, 2, 2023
ISBN: 9789750848674