Damdan Düşen Adam - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kıbrıs Kitapları » Anı-Biyografi » Damdan Düşen Adam

Damdan Düşen Adam


 

60.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Özer Hatay / Eser Sahibinin Yayını
Genre: Anı-Biyografi

Bu vesile ile Özer Hatay’ın ‘Damdan Düşen Adam’ adlı kitabından da kısaca söz etmekte yarar vardır. Kitapta Hatay’ın özgeçmişinden ve önsözden bahsedilirken, çok şeyler anlatılıyor. Örneğin Asmaaltı’ndaki Rumlardan tutunuz da, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne, Dr. Küçük – Denktaş ilişkisine, Naci Özkaya ile sohbete varıncaya kadar...


“Futbolda Kıbrıs şampiyonu olunca kovulduk’, ‘Saffet Anibal’a şaka’, ‘Kıbrıs için yapılan stratejik hatalar’ , Rum takımlarıyla maçlar’, ‘İsrail’de lobiye pijama ile inince’, ‘Önce haber, sonra ne haber ve Kumsal baskını’, ‘Rum gazeteciler ile İsviçre seyahati’ gibi ve daha nice başlıklar altında yer alan yaşanmış olaylar aktarılıyor kitapta.


350 sayfalık kitapta, Özer Hatay’ın özgeçmişi ile birlikte, İsmail Tansu’nun tarihimize ışık tutan açıklamaları, İsmail Tansu ile röportaj, ‘Çileli meslek: Basında 40 yıl Neriman Cahit’in röportajı, Denktaş’ın açıklamaları ve daha niceleri var.
Hatay, fotoğrafıyla birlikte arka kapakta kaleme aldığı yazıda şöyle diyor:
“Adamın birisi damdan düşmüş ve belini incitmiş. Yerde acılar içinde kıvranıyormuş. Yardımına koşanlardan kimisi ‘doktor çağıralım’, kimisi ‘mahallenin kırıkçısını, çıkıkçısını çağıralım’ diyormuş… Adam “Onu, bunu çağırmayı bırakın da, bana damdan düşen birisini çağırın, benim halimden o anlar” deyivermiş.



İşte ben de ‘Damdan Düşen Adam’ olarak, yaşadıklarımı, deneyim ve tecrübelerimi aktarmayı görev bildim kendime. Damdan düşenlere belki bir faydası dokunur diye…”

-Akay Cemal (Kıbrıs Gazetesi)

 
1. Hamur, karton, 350 pages, 2010
ISBN: 05338615130