AKP Ekonomide Ne Yaptı - Işık Kitabevi
Logo

  • Kubbe'nin Altında
    Stephen King
    Altın Kitaplar Yayınevi

    119 Karayolu'nun aşağısında, Chester's Mill'de kıyamet kopmak üzere...

    Güzel... 

  • Andersen Masalları
    Hans Christian Andersen
    Dipnot Yayınları

    Kitaplara küçük yaşlarından beri düşkün olan ve babasının kendisine an... 

  • Uzak Dur Kabus
    Marie Agnes Gaudrat
    Yapı Kredi Yayınları

    İlk duygularım…

    Ah canım, sen bir kâb... 

Türler » Ekonomi » AKP Ekonomide Ne Yaptı

AKP Ekonomide Ne Yaptı


 

330.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
İbrahim Ekinci / İmge Kitabevi Yayınları
Tür: Ekonomi

Ekonomi gazetecisi İbrahim Ekinci, bu kitabı sert bir teşhisle başlatıyor: “31 Mart veya Topçu Kışlası, 100 yıl sonra AKP kılığında dönmüştür. Bu parti tarih nehrini geri akıtmaya çalışıyor.”

Bu teşhis, kritik bir soruyu gündeme getiriyor: Türkiye bu yeni yönelim ile nereye gidebilir; nereye gidiyor? İbrahim Ekinci, yanıtı, ikinci bir soru içinde (ve kitabın başlığında) arıyor: AKP ekonomide ne yaptı? Kitabın içeriği, böylece, Cumhuriyet’in siyasal İslam ile yüzleşmesinin ekonomik bilançosunu veriyor.

Bu bilanço, yirmi yıla yaklaşan AKP iktidarının ekonomik uygulamalarının kritik, tipik örneklerine mercek tutularak çıkarılıyor. Titiz ve olgun ekonomi gazeteciliği ile İbrahim Ekinci, iktidar gücünün astronomik rantların oluşumuna yaptığı katkıya; bunların pervasızca paylaşımına ışık tutuyor.

Ortaya, sınırsız, ölçüsüz bir vurgun ve kapkaç düzeni çıkıyor. Servet dağılımı, burjuvazinin en parazit öğeleri lehine dönüştürülmüştür. Kapitalizm tarihinin en ilkel “el koyma” yöntemleri, 21’nci yüzyıl Türkiye’sinde hortlamıştır. Ekonomi, uzun vadeli dinamizmini yitirmiş; kurumları, işleyişi ile iğreti bir yapı oluşturmuştur.

AKP Ekonomide Ne Yaptı kitabı, bu dönüşümü tekil, canlı olaylarla anlatıyor; betimliyor. İlgiyle, öğreterek, düşündürerek okunacaktır.

Korkut Boratav

AKP iktidarının ekonomi politikalarına eleştiri getirildiği zaman genellikle, “ama yol yaptılar” yanıtı verilir. Elinizdeki bu kitabı okuduğunuzda kelimenin mecazi anlamıyla AKP’nin “yol yaptığını (avutmak)” açıkça göreceksiniz. Kamu kaynaklarının istedikleri kişilere aktarılması için nasıl bir sistem kurulduğu somut bilgilerle sunulmuş. İhale Kanununda yapılan değişikliklerden, kamu kurumlarının işlevsiz hale getirilmesine, KÖİ’lerden, “Vakıf” kurmaya bütün süreçler bu amaç için oluşturulmuş. Kitabı bitirdiğinizde bu “yolların” nasıl kurgulandığını, kaynakların nasıl aktarıldığını, servet transferinin nasıl vahşice yapıldığını görecekseniz.

 
2. Hamur, karton, 456 sayfa, 2022
ISBN: 9786057440600 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.