Sanat ve Ceza Hukuku - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Hukuk » Sanat ve Ceza Hukuku

Sanat ve Ceza Hukuku


 

950.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Yener Ünver, Uwe Scheffler / Seçkin Yayıncılık
Tür: Hukuk

Sanat ve ceza hukuku birçok yerde kesişir. Bu eserde, bir yandan sanat özgürlüğü diğer yandan ise ceza kanunlarının suç düzenlemeleriyle korudukları menfaatler arasındaki çatışmaya örnekler verilmektedir. Bu yapılırken aynı zamanda ceza hukuku ve sanatın geçmişi de irdelenmektedir.

Sanat nedir? Her yaptığımızı sanat olarak sunabilir miyiz veya sanat yapıyoruz diye her şeyi yazıp çizebilir miyiz? Ceza hukuku sanatı engeller mi, sınırlar mı, korur mu, ona insani değerler bazında eşlik mi eder? Sanat, ceza hukukunda pasif olarak "mağdur" olabileceği gibi, aktif olarak "fail" de olabilir. Sanat, kendisine zarar verildiğinde, çalındığında veya sahtecilik yapıldığında mağdurdur. Buna karşın, özellikle provoke ettiğinde, rencide ettiğinde ya da hatta zarar verdiğinde fail olabilmektedir. Bazen sanat pornografi, mala zarar verme ve hırsızlık suçlarının konusu olabileceği gibi bazen de tasvir ettiği şiddet ile şiddeti yüceltme suçunu oluşturabilir, bir tiyatro sahnesinde hayvanlara eziyet edilebilir.

Kitapta TCK'nın mehazı Alman CK'nın önemli suç tiplerine ilişkin örnekler, çeşitli sanat eserleri, yüksek mahkeme kararları, mevzuat ve teoriler ışığında incelenmektedir. Okuyucu, eseri incelerken, hem sanat ve ceza hukukunu farklı açılardan öğrenecek, hem de düşünce özgürlüğü, sanatta özgün eser yaratma ve hukuk ile sanatın sınırlarında düşün gezisine çıkacaktır.

Kitaptaki ceza hukuku ve sanat ile ilgili öğretisel değerlendirmeler de, Alman yargı kararları ve mevzuatına dayalı açıklamalar da, Türk hukuku bakımından çok büyük önem taşımaktadır.

 
1. Hamur, karton, 612 sayfa, 2020
ISBN: 9789750263507 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...