Ne Geçmiş Tükendi Ne Yarınlar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Anı-Biyografi » Ne Geçmiş Tükendi Ne Yarınlar

Ne Geçmiş Tükendi Ne Yarınlar


 

225.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Nabi Kımran / İletişim Yayınları
Tür: Anı-Biyografi

Ne Geçmiş Tükendi Ne Yarınlar

"Bütün solcu gençler gizli gizli aşk acısı çekiyordu, hepsi efkârlıydı. Solculukla aşk acısı akrabaydı sanki, her hallerine bir derinlik, efkâr, isyan sinmişti; göğse vurulan yumruk, koparılan düğmelerle hatırlarım onları. Aşklarını da devrim gibi kendi kapalı dünyalarında birbirleriyle paylaşıyorlar ama halleri, tavırları çekici bir haleyle kuşatıyordu onları. Biz çocuklar onların 'ne olduklarını' tam anlayamıyorduk ama onlar gibi olmak istiyorduk."

Türkiye'de sol hareket içinde '68'liler ve '78'liler üzerine çok konuşuldu. Nabi Kımran ise '87'lileri hatırlatıyor; yani siyasi sosyalleşmesini 12 Eylül rejiminden çıkış döneminde, 1980'lerin ikinci yarısında yaşayan kuşağı... Kitap, gri bir ara dönemin bahse değmez "nesnesi" gibi görülen, daha doğrusu genellikle pek görülmeyen bu kuşağın yaşam, eylem ve duygu dünyasını anlatıyor. Onların özlemleri ve cesaretleriyle, büyük kayıplar vererek yürüttükleri mücadeleleri hatırlıyor ve hatırlatıyor. Bu "kayıp" görülen kuşağın temsilcilerinin 1990'lardaki ve 2000'lerdeki macerasının da izini sürüyor.

Başta öğrenci hareketi olmak üzere, 12 Eylül darbesini izleyen on yılın atmosferi hakkında canlı bir tanıklık, Ne Geçmiş Tükendi Ne Yarınlar... Öncesinde de, bu kuşağın 12 Eylül arifesindeki sosyalleşme ve siyasileşme (veya "solculaşma") tecrübesine ilişkin, capcanlı bir tanıklık.

 
2. Hamur, karton, 344 sayfa, 2022
ISBN: 9789750532672 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.