O Şey (ler) Siyah, Beyaz ve Gri - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kıbrıs Kitapları » O Şey (ler) Siyah, Beyaz ve Gri

O Şey (ler) Siyah, Beyaz ve Gri


 

150.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Ceyhan Özyıldız / Rüstem Kitabevi
Tür: Kıbrıs Kitapları

Fotoğrafçı ve öykü yazarı Ceyhan Özyıldız’ın “O Şeyler” adı altında topladığı siyah beyaz, deneysel detay doku fotoğrafları ile renkli foto dijital çalışmaları Rüstem Kitabevi yayınlarından ayrı iki kitap olarak yayımlandı.

Yazar Özyıldız, “O şey (ler) Siyah, Beyaz ve Gri” adlı kitabında, siyah beyaz fotoğraf çalışmalarında, çektiği miş olduğu detay ve doku fotoğraflarını dijital tekniklerle kesme, bölme, parçalama, yaralama, katmanlama çalışmaları yapıp, yeniden biçimlendirerek, onlara daha yeni kimlikler kazandırıyor.

Özyıldız’ın “O şey (ler) II: Tekrar ve Tekrar Foto-Dijital Çalışmalar” adlı foto dijital çalışmalarında ise, düşünceden yola çıkarak, katmanlama, boyama, tipografi, grafik ve desenleme tekniklerini kullanarak inşa ettiği, “Foto-Oyunları”yla 21. Yüzyıl’da süratle değişen ağ toplumu dünyasında, her şeyin nesnel gerçekliğinin örtünüklüğüne dair bir katman eşelemesi yapıyor.

Özyıldız, bu çalışmalarıyla, kadrajın ve anlatının normunu kendine has stili ile bozup, baştan kurarak okuyuculara yeni okumalar için öneriler de sunuyor.

 
Kuşe, karton, 128 sayfa, 2021
ISBN: 9789925778508 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...