Sufi Aşk ve Yol - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Din-Mitoloji » Tasavvuf » Sufi Aşk ve Yol

Sufi Aşk ve Yol


 

275.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Uğur Öztürk / Şira Yayınları
Tür: Tasavvuf

Sufi, daima yolda olandır. Bu yol sonsuza kadar sürer ve Sufi, sonsuza kadar “Aşk”ı arar, onun peşinden gider. Sevgilinin anısına içtiği şarap, başlangıçta sevdiğine verdiği sözdür ve bu söz zaman ya da mekânla bağlantılı bir şey değildir. Verdiği bu sözle zamanlar öncesinde sarhoş olmuş ve aşkın peşine düşmüş olan kişidir “Sufi”. İşte bu kitap; aşk ile sarhoş olan ve sevgilisini arayan sufileri, onların aşktan ne anladığını ve nasıl bir yolda yürüdüklerini anlatıyor.

Aşk size kılavuzluk ediyorsa peşinden gidin, Aşkın yolları dik ve sarp olsa da! Aşkın kanatları sizi kucaklayınca, ona bırakın kendinizi, Kanatlarının arasına gizlenen kılıç sizi yaralasa da! Aşk size söz söyleyince ona inanın; sesi; kuzey rüzgârlarının bahçeleri perişan etmesi gibi, rüyalarınızı altüst etse de!

Çünkü aşk, başınızı taçlandırdığı gibi kellenizi de uçurur. Aşk sizi geliştirir; fakat, budaya budaya ıstırap da verir. Aşk, tepenize kadar yükselir ve güneşin aydınlığında ürperen en ince dallarınızı okşar; fakat, köklerinize kadarda iner ve onları toprak altında sarsar. Aşk, buğday başağı gibi sizi kendi içinde toplar, buğdayları seçmek ve ayırmak için harmandan geçirir ve sizi çırılçıplak bırakır. Kabuklarınızı atmak için kalburdan geçirir ve sizi beyazlaştırmak için değirmende öğütür, yumuşatmak için yoğurur. Sonra sizi kendi mukaddes ateşine atar ve Tanrı’nın sofrasına yakışan “mübarek bir ekmek” yapar. Aşk, bunları başarır, ta ki; kalbinizin sırlarını öğrenesiniz:

Ve bu bilgi sayesinde hayatın kalbinden bir parça olasınız.

- Halil Cibran

 
2. Hamur, karton, 272 sayfa, 2015
ISBN: 9786054182404 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.