Komünizmin Kara Kitabı - Işık Kitabevi
Logo

  • Bleach 2. Cilt
    Tite Kubo
    Gerekli Şeyler

     

    Bleach, bölümleri haftalık Shonen Jump dergisinde 2001&... 

  • Wright Üçlüsü
    Blue Balliett
    Altın Kitaplar Yayınevi

    Süper dedektifler Petra ve Calder ile Calder'ların en yakın arkadaşı olan Tommy, yine esrare... 

Türler » Siyaset » Komünizmin Kara Kitabı

Komünizmin Kara Kitabı


 

400.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Kolektif / Felix Kitap
Tür: Siyaset

Bu uluslararası çok-satan kitap yakın zamanda açılmış eski Sovyet blokunun arşivlerini derinlemesine inceleyerek komünizmin tüm dünyadaki asıl "başarısı"nı ortaya çıkarıyor: terör, işkence, kıtlık, toplu sürgün ve katliamlar. Bir araya getirdiği şaşırtıcı detaylarla kitap komünizmin yetmiş yılı aşkın süre boyunca işlediği suçları listeleyen ve analiz eden ilk kapsamlı denemedir.

“Devrimler, ağaçlar gibi, meyveleriyle yargılanmalıdır,” diye yazmıştır Ignazio Silone ve bu tam olarak yazarların “Büyük Serdümen” lakaplı Mao’nun Çin’i, Kim İl-Sung’un Kore’si, “Ho Amca” lakaplı Ho Çi Minh’in yönetimindeki Vietnam ve Castro yönetimindeki Küba, Mengitsu yönetimindeki Etiyopya, Neto yönetimindeki Angola ve Muhammed Necibullah yönetimindeki Afganistan gibi komünist deneyimlere uyguladıkları ilkedir. Hepsi Avrupa’da yaşayan seçkin bilim insanları olan yazarlar sadece insanlığa karşı işlenmiş komünist suçları değil, Stalin’in Moskova’daki yüzlerce kilisenin yıkımından Çavuşesku’nun Bükreş’in tarihî merkezini yerle bir etmesine ve Mao’nun Kızıl Muhafızlar’ının Çin kültürü üzerinde yarattığı geniş çaplı yıkıma kadar ulusal ve evrensel kültüre karşı işlenmiş olanları da belgeliyorlar.

Ölü sayısı artarken –eski Sovyetler Birliği’nde 25 milyon, Çin’de 65 milyon, Kamboçya’da 1,7 milyon ve böyle gidiyor- yazarlar komünizmin bin yıllık ideolojisinin uygulanmaya başladığı yerde hemen nasıl ve neden suça, teröre ve baskıya yol açtığını sistematik bir şekilde gösteriyor. Sıradışı bir muhasebe olan bu kitap 20. Yüzyıl'ın şiddet hiyerarşisinde komünizmin dikkat çekici ve eşi benzeri olmayan konumunu gözler önüne seriyor.

 
2. Hamur, karton, 840 sayfa, 2020
ISBN: 9786050620801 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.