Mevlana’nın Yedi Sırrı Cep boy - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Din-Mitoloji » Tasavvuf » Mevlana’nın Yedi Sırrı Cep boy

Mevlana’nın Yedi Sırrı Cep boy


 

70.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
İbrahim Murat / İlgi Kültür Sanat Yayınları
Tür: Tasavvuf

Yaşanmış bir hikayeden... "Vakit gece yarısı... Ortada ses seda yok... Uzaktan bir iki köpek havlaması duyuluyor o kadar. Rıfkı amcanın yüreği kıpır kıpır... Akşamüzeri hac işlemini birlikte yaptırdığı müstakbel hacı arkadaşlarıyla vedalaşmış, evine gidiyor. Birkaç gün sonra Allah nasıp ederse mukaddes topraklara doğru yola çıkacaklar... Bu duyguyu ailesi ve çocuklarıyla paylaşmak için aceleci....

Kimin kimsen yok mu kızım?
Yok amca.Kocam öleli iyice naçar kaldım.
Evine misafir olabilir miyim?
Buyur gel ama...

Cümlenin sonundaki "ama" nın ne anlama geldiğini çok iyi biliyor Rıfkı amca. "Ne oturtacak misafir odam var, ne ikram edecek bir kahvem" denilmek isteniyor. Ne fark ederdi ki, Rıfkı amca ne misafir köşesine kurulmak istiyor ne de kahve içmek istiyor. Onun tek derdi bu kimsesiz ailenin halini öğrenmek. Öğreniyor tabi. Yüreği kıyım kıyım kıyılarak öğreniyor.Kapıdan içeri girer girmez dayanamayıp soruyor: -Kızım bu pis koku ne Allasen. Susuyor genç kadın.Dudakları titriyor. Gözlerinden aşağı inen yaşları fazla saklayamıyor. Başını kaldırıp şöyle bir bakıyor, gece yarısı belki de Allah tarafından gönderilen nur yüzlü ihtiyara.

-Söyle yavrum çekinme söyle. Ardından hıçkırıklarını koyuveriyor anne. Başını Rıfkı amcanın omzuna koyup babasına sarılır gibi çaresizliğini anlatıyor: -Çocuklarım aç amca. Kimsem yok.Ne yapaydım? Kime gideydim... Rıfkı amca taşmı sanki? Kim dayanır o hale? Koskoca adam, çocukluğundan beri ilk kez hıçkırarak ağlıyor, hem de çocuklar gibi: -Allah'ım affet... Allah'ım affet!..

Çocuklar melül mahzun annesiyle birlikte ağlayan ak saçlı adamın yüzünden aşağı süzülen yaşlara bakadursunlar, Rıfkı amca ani bir kararla anneyi omzundan tutuyor: ...Kim bu Rıfkı amca? Çocukları aç olan gelin kim? Rıfkı amcayı hıçkırarak ağlatan dram ne? Ve... Bu üstün ahlakı, asırlar öncesinden Diyar-ı Rum'a taşıyan Mevlana'nın yedi sırrı ne? Hazreti Mevlana, ney ve dümbelek çaldı mı? Raks ettti mi? Yoksa bunları sonra gelenler mi uydurdu?

Bu kitapta, bu büyük mutasavvıfın hayatını ve insanlığa güneş gibi doğan nasihatlerini, birbirinden ibretli yaşanmış hikayelerle birlikte okuyacak..Okumaya doyamayacaksınız.

 
2. Hamur, karton, 320 sayfa, 2017
ISBN: 9789944978576 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.