Kuran ve Son İslam - Işık Kitabevi
Logo

Türler » Din-Mitoloji » İslamiyet » Kuran ve Son İslam

Kuran ve Son İslam


 

410.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Gazi Özdemir / Şira Yayınları
Tür: İslamiyet

Allah'ın Tek Dini İslam,Muhkem-Değişmez Ana Kurallar BütünüdürHaramlar, İsm'ler ve Günahlardır"İslam" demek, tek ilah olarak Allah'a şirk koşmaksızın iman etmek, böylece "Sevgi, barış, hoşgörü ve araştırma; ürettikleri ile fayda sağlama" temelli bir yaşamda olmak demektir. Böyle bir yaşama yönelik yapılması yasak olanlar ile yapılması istenen kurallar bütünü "Din" ifadesi ile tanımlanmaktadır. Her biri birer farz kural olan yasakları çiğnemek "Haram", yapılması birer farz olarak istenenleri yapmamak ise "Günah" diye isimlendirilmektedir.


"Din" denilen bu kurallar bütünü, toplumların değişen sosyo-ekonomik yapılarına göre zaman zaman değiştirilmiş ve bu değişiklikler peygamberler aracılığıyla insanlara tebliğ edilmiştir. Kurallar değişse bile bu kurallar, daima Allah'ın tek dini "İslam" ismi altında gönderilmiş ve bu düzenleme, Kur'an ile sonlandırılmıştır.


Çünkü her kim, tüm peygamberlerin bildirdiği ve şirk koşmadan sadece Allah'a tam bir teslimiyetle iman etmek olan İslam'dan başka bir din ararsa, Allah tarafından bu dini ve çabası kabul görmeyecek ve ahrette de kaybedenlerden olacaktır.
(Al-i İmran Suresi; ayet: 85)


Böylece Kur'an, "Son İslam"ın kurallarını, önceki kitaplar olan Tevrat ve İncil ise "Önceki İslam"ın kurallarını içermektedirler.
Çünkü Ben bugün dininize son şeklini verdim, böylece din ile ilgili nimetimi artık sonlandırdım ve sizin için din olarak İslâm'ı tamamlayıp onayladım.
(Maide Suresi; ayet: 3)

 
2. Hamur, karton, 448 sayfa, 2019
ISBN: 9786057977175 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...