Azala Azala - Işık Kitabevi
Logo

  • Kış
    Ali Smith
    Kafka Yayınevi

    İster kâğıt üstünde mürekkep olsun ister dijital baskı, yazılı her harf kend... 

Türler » Edebiyat » Şiir » Azala Azala

Azala Azala


 

15.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Jenan Selçuk / Ayahuasca Yayınları
Tür: Şiir

Jenan Selçuk’un, kısa şiirlerden oluşan yeni şiir kitabı ‘AZALA AZALA’ kitapçılarda. Editörlüğünü Ahmet Yıkık’ın yaptığı kitapta 98 şiir yer alıyor. Yaratılış, doğa, yaratıcılık, zaman ve ölüm gibi izlekleri odağına alan şiirlerin yer aldığı kitap, şairin dördüncü şiir kitabı olma özelliğini taşıyor. Aşağıda, kitaptan tadımlık bir şiir ve kitabın arka kapağında yer alan tanıtım yazısını bulabilirsiniz.

 

‘Yazarak itiraf ediyorum, yaşayarak edemediklerimi.

Bağışlanmak değil derdim.’

 

“Dik yürüyüşü Homo Erectus’tan miras kurucu özne, odağına ‘yaratı’ kavramını alıyor. Şiirin, üzerinde sözcükler yeşeren kadim toprağını eşeledikçe; düşünceler, hayaller ve anılara gün ışığı vuruyor. Arayışı sürerken, aylar mevsimlere katıyor, zamanı. Doğa, hayranlık uyandırıyor. Dudaklarından samimi itiraflar dökülüyor. İç dünyayla dış dünyayı ayıran sınırlar kalkıyor. Ve kösnül tınılar çalınıyor. Bile isteye bütünlenmeyen ‘görünü’ler düş gücünü harekete geçiriyor. Okuru küçülmeye çağırıyor bu şiirler, yalınlıktan haz duymaya.”

Ahmet Yıkık

 

Jenan Selçuk, 1974 yılında Stavrogonno-Baf’ta doğdu. Şair ve yazar. Çevirmenlik ve editörlük yapıyor. Şiirleri birçok dile çevrildi. Dergilerde ve antolojilerde yayımlandı. Yeraltı edebiyat ve sanat dergisi Isırgan’ı çıkaranlar arasında yer alıyordu.

Kitapları: Kaza (2003, şiir), Haz (2007, şiir), Şeytanrı (2012, şiir), Azala Azala (2020, şiir).

 
2. Hamur, karton, 103 sayfa, 2020
ISBN: 9789925574704 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...