Çocuklar İçin Farkındalık - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Aile » Çocuk Psikolojisi » Çocuklar İçin Farkındalık

Çocuklar İçin Farkındalık


 

269.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Susan Kaiser Greenland / Pegasus Yayınları
Tür: Çocuk Psikolojisi

Farkındalık yöntemleri milyonlarca yetişkinin hayatlarındaki stresi azaltmasına yardımcı oldu. Şimdi sıra, günümüzde her zamankinden çok stres altında olan çocuklarda. UCLA'e bağlı bir araştırmanın sonunda ortaya çıkan Çocuklar İçin Farkındalık, ebeveynlere bu dönüştürücü teknikleri çocuklarına nasıl öğretebileceklerini anlatan çığır açıcı bir eser.

Farkındalık içinizde olanlara (düşüncelerinize, duygularınıza ve hissettiklerinize) odaklanıp kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur. On yıldan uzun süredir çocuklar için farkındalık eğitmenliği yapan Susan Kaiser Greenland, farkındalığın hayatlarımıza kattığı faydaları yaşlarına uygun alıştırmalar, şarkılar ve oyunlarla dört ile on sekiz yaş arasındaki çocuklarınız için uyarlıyor. Bu eğlenceli ve dostça aktiviteler çocukların içsel ve dışsal olaylara dikkatini geliştirerek hem okul performanslarını hem de sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirecek ve çocukların daha kolay arkadaş edinebilmesine, daha nazik ve şefkatli olmasına yardım edecek. Aynı zamanda da stres ve uykusuzluk, aşırı yeme bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, aşırı mükemmeliyetçilik, endişe ve kronik ağrı gibi sorunlarına da yeni çözümler sunacak.

Çocuklar stresli durumlarda tepki vermeden önce birkaç dakika bekleyip içlerine döndüklerinde ve içlerindeki sakin pusulanın onları yönlendirmesine izin verdiklerinde sorunlarla daha kolay başa çıkabilir, daha sakin kalabilir ve karşı tarafla empati kurmayı başarabilirler. Çocuklar İçin Farkındalık'ta ebeveynlere sunulan ve adım adım işlenen zihinsel eğitimden tüm çocuklar (ve aileleri) fayda görecek.

 
2. Hamur, karton, 272 sayfa, 2020
ISBN: 9786052998694 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...