Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi - Işık Kitabevi
Logo

  • Kral Tanrı - Allah'ın Krallığı
    Halil Hacımüftüoğlu
    İletişim Yayınları

    Gerek Kuran'da gerek rivayetlerde bahsedilen Allah, bir krala benzetilmesi bir yana, her şeyiyle;... 

  • Fildişi Kuyu
    Nihan Kaya
    İthaki Yayınları

    Nihan Kaya, yaratıcılığın “fildişi kuyu” olduğunu iddia ediyor. Bütün bir p... 

Türler » Ekonomi » Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi

Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi


 

100.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Öztin Akgüç / Avcıol Basım Yayın
Tür: Ekonomi

Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi

 

Kitabın sekizinci baskısında, muhasebe standartlarında, mevzuatta özellikle bankacılık ve vergi yasalarında yapılan değişikliklere uyumlu düzeltme ve eklemeler yapılmış, konuyla ilişkin olduğu ölçüde Basel II uzlaşısı düzenlemelerine de yer verilmiştir. Ayrıca özellikle Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun düzenlenmelerine ve hazırlanmasını gerekli gördükleri “Özkaynaklar Değişim Tablosu”na da kitapta ayrı bir bölüm olarak yer verilmiştir.
Kitap, büyüklükleri birbirinden farklı on sekiz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kredi analizinin amaçları, kredi analizinde dikkate alınacak etmenler, kredi analizinde yararlanılacak kaynaklar genel olarak açıklandıktan sonra; ikinci bölümde bilançoların analize uygun hale getirilmesi konusu üzerinde durulmuş; ayrıca bilançoların enflasyona göre düzeltilmesi bu bölüme eklenmiştir. Üçüncü bölüm gelir tablosunun ayrımı ve incelenmesine; dört, beş, altı ve yedinci bölümler, sırasıyla kâr dağıtım, fon akım, nakit akım ve özkaynak değişim tablolarının düzenlenmesine ayrılmıştır.
Kitabın en geniş bölümü olan sekizinci bölüm, kredi analizinde kullanılan teknikleri özellikle, oranlar analizini kapsamaktadır. IX’ncu bölüm proforma malî tablolar düzenlenmesine ayrılmıştır. X ve XI’nci bölümlerde kısa ve orta vadeli kredi taleplerinin değerlendirilmesi açıklandıktan sonra, XII’nci bölümde de Değerlendirilmesi Özellik Gösteren Kredilere; bu bağlamda da tarım kredilerine, uluslararası ticaretin finansmanına yönelik kredilere, tüketici kredilerine, ipotek karşılığı konut kredileri ile müteahhit firmalara verilen kredilere yer verilmiştir.
XIII’ncü bölümde teminat türleri, riski azaltmaya yönelik biçimde açıklanmış; kredilerde risk göstergeleri kitabın XIV’ncü bölümü oluşturmuştur.
XV’nci bölümde kredi analiz raporlarının hazırlanması, değerlendirilmesi ve izlenmesine ilişkin açıklamalar yapıldıktan sonra XVI’ncı bölümde bankalarca kredi isteklerinin ret nedenleri özetlenmiştir. Kredi yönetiminin bir parçası olarak “Sorunlu Kredilerin Çözüm Yolları”na XVII’nci bölümde yer verilmiştir. Kitap, kredi incelemesine ilişkin örneklerin açıklanması ile sona ermektedir.

 
karton, 574 sayfa, 2019
ISBN: 9789756759165 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.