Indian Gypsies - Işık Kitabevi
Logo

  • Dede Korkut Hikayeleri
    Kolektif
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

    Dede Korkut (tahmini olarak IX-XI. yüzyıl): Oğuzların Bayat boyundan, yarı efsanevi bir bilg... 

  • Öteki Kabuslar
    Yiğit Bener
    Everest Yayınları

    Öteki Kabuslar

    Böcekler, evlerimizde bile iç içe yaşadığımız "&oum... 

Türler » Sanat » Fotoğraf » Indian Gypsies

Indian Gypsies


 

450.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Hasan Cem Araptarlı / Remzi Kitabevi
Tür: Fotoğraf

İndian Gypsies/Hindistan Çingeneleri kitabı, ödüllü fotoğraf sanatçısı Hasan Cem Araptarlı’nın ikinci büyük projesi.

Sanatçı, 2016 yılı Ekim ayında yayınlanan ilk kitabı Water World/Su Dünyası ile dünyanın önde gelen üç önemli fotoğraf yarışmasından birincilik dahil çeşitli ödüller kazanarak ses getirdi. Projeyle ilgili haberler, sanatçının internet sitesinde görebileceğiniz üzere basında geniş yer buldu.

İndian Gypsies/Hindistan Çingeneleri  projesi yaklaşık iki yıl sürdü. Sanatçı bu süre zarfında Hindistan’da, 100’ün üzerinde yerleşim birimini ziyaret etti, buralarda çingenelerin yaşamı üzerine detaylı çekimler gerçekleştirdi. Kervanlarıyla göçlere katıldı. Kitap, dünyada bu konu üzerine yapılmış tek ve en detaylı fotoğraf kitabı olma özelliğini taşıyor.

Kitaptan dokuz fotoğraf, sonuçları bu ay açıklanan, dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından, İnternational Photography Awards 2018’te
‘Honorable Mention’ ödülü kazandı. Ayrıca sonuçları 2019 yılının ilk üç ayı içerisinde açıklanacak dört ayrı uluslararası yarışmada da adaylığı bulunuyor.

Sanatçı, iki sene büyük Hindistan’ın en ücra ve tehlikeli yerlerinde bu insanların hayatını takip etmesinin sebebini, projenin söylemek istediği sözü, sosyolojik derdini kitabın ön tarafında yer alan makalede şu şekilde açıklıyor:

“Peki neydi beni bu insanların dünyasını fotoğraflamak için tetikleyen şey?
O günlerde kendime defalarca sorduğum bir soruydu bu…

Yarının amaçlarına uygun bir kurguyla sürdürmeyi esas aldığımız, hayallerimizi çürüten, her geçen gün daha da köleleşmemize sebep olan sentetik yaşamımızın karşısına; uyumsuz, tek aidiyeti ailesi ve özgürlüğüne olan, laftan sözden anlamayan bir insanın, verili kalıplara uymayan, anlaşılması zor serüvenini koymak sanırım.İdeal bir model olarak değil, fotoğraflara bakacak olanlarla beraber düşünmek için… Özgürlük nedir? Kölelik nedir? Başkalarının şekillendirdiği bir hayatı itirazsız kabullenmek midir doğru olan yoksa tüm zorluklara ragmen nefes alabileceğin alanlarını teslim etmemek mi?”

 
Ciltli, 272 sayfa, 2018
ISBN: 9786052456798 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...