Pazartesi Cumartesiden Başlar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Bilimkurgu » Pazartesi Cumartesiden Başlar

Pazartesi Cumartesiden Başlar


 

215.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Arkadi Strugatski, Boris Strugatski / İthaki Yayınları
Tür: Bilimkurgu

"İnsan, İstediğini Elde Edebiliyor Ve Elde Edebildiğini İstiyorsa, O Zaman Mutludur."

Arkadi ve Boris Strugatski, entelektüel açıdan kışkırtıcı, inanılmaz eğlenceli, cesur ve eleştirel kitaplarıyla "Sovyetler döneminin en büyük bilimkurgu yazarları" sıfatını hak eden yegâne ikili. Pazartesi Cumartesiden Başlar ise büyünün ve bilimin muazzam karışımıyla, Strugatski Kardeşler'in külliyatı içerisinde bile benzeri bulunmayan bir eser.

Her şey bilgisayar mühendisi Saşa Privalov'un iki otostopçuyu arabasına almasıyla başlar. Bu iki otostopçu imkânsızın sıradanlaştığı, sonsuzluğun sadece bir pazartesi gününden ibaret olduğu, mitolojik karakterlerin koridorlarında cirit attığı YOKHİÇ Enstitüsü'nde çalışmaktadır. Privalov da büyü araştırmalarının ciddi bir iş olduğu bu tuhaf dünyanın ister istemez içine çekilir.

Strugatskiler'in bilim üzerine kurguladıkları büyü akademisi, J. K. Rowling'in Hogwarts'ına, Patrick Rothfuss'un Üniversitesi'ne yıllara öncesinden gelen bir esin. Strugatskiler'in isterlerse Kafka olabileceklerini ama büyük bir mutlulukla kendi yollarını çizdiğini gösteren bu kitap, yazılmış en benzersiz satirlerden de biri.

Bilim, büyü ve sosyalizmin bir araya geldiği bir dünyada, kaos ne kadar uzakta olabilir ki? Pazartesi Cumartesiden Başlar, büyünün çarpım tablosu.

 
2. Hamur, karton, 288 sayfa, 6, 2023
ISBN: 9786053754787 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.