Alex Ferguson - Hayat Hikayem - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Genel Konular » Spor » Alex Ferguson - Hayat Hikayem

Alex Ferguson - Hayat Hikayem


 

319.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Alex Ferguson / Pegasus Yayınları
Tür: Spor

Hayat Hikayem, Britanya futbol tarihinin en büyük teknik direktörü olarak kabul edilen adamın bir solukta okunacak öyküsü

Sözünü esirgemeyen Sir Alex Ferguson'ın anılarla dolu renkli yaşam öyküsü, Glasgow'un tersaneler semti Govan'da başlar. Her zaman dürüst ve açık sözlü biri olan Ferguson, bu kitapta destansı teknik direktörlük kariyerini enine boyuna ele alıyor ve Aberdeen'e eşi benzeri görülmemiş bir Avrupa zaferi yaşattığı dönem ile Manchester United'da zaferlerle dolu geçen 27 yılını okurlarla paylaşıyor. Manchester United, son çeyrek asırda, sportif açıdan küresel bir güç haline gelme yolunda birçok büyük değişim yaşadı. Ancak bu engebeli yolda değişmeyen tek şey, teknik direktörleri ve onun yarattığı kaliteli takımların art arda kazandığı başarılar oldu. Bu başarılara 2008'de ikinci kez kazanılan Şampiyonlar Ligi ve 2013 Premier Lig şampiyonluğu da dâhildi. Sir Alex, vizyonu, enerjisi ve becerisi sayesinde hem saha içinde hem de saha dışında başarılı olan kadrolar kurdu. Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes ve Neville kardeşleri yetiştiren akademiyi nasıl kurduğunu onun özenli ve göz alıcı üslubuyla okuyacaksınız. Olağanüstü yetenekli bir antrenör olan Sir Alex, yıldız oyuncularla kurduğu şefkatli ve teşvik edici fakat bir yandan da oldukça disiplinli ilişkileri ayrıntılarıyla aktarıyor. Ayrıca Ryan Giggs, Roy Keane, Eric Cantona ve Ruud van Nistelrooy gibi üst düzey oyuncuların yanı sıra onu bir baba gibi gören Cristiano Ronaldo ve David Beckham gibi sayıları gittikçe artan küresel yıldızlarla olan diyaloğundan da bahsediyor.Sir Alex; Liverpool, Arsenal, Chelsea ve son zamanlarda Manchester City gibi büyük rakipleriyle yaşadığı çekişmeyi genellikle kışkırtıcı bir biçimde ele alıyor. Zaman zaman Arséne Wenger ve José Mourinho ile yaşadığı rekabeti de o kendine özgü mizah anlayışıyla anlatıyor. Takım yönetme psikolojisi de, üst düzey kulüplerde futbol stratejileri geliştirmek de zorlu konulardır. Bunları bugüne dek Sir Alex gibi, genel okuyucunun rahatça anlayabileceği, son derece ilgi çekici bir tarzda yazan kimse olmadı. Sıkı aile bağlarına sahip, at yarışlarını ve okumayı çok seven ve futbol dışında pek çok ilgi alanı bulunan Sir Alex, ilgiyle okunan yaşam öyküsünde bu konulara da değiniyor.Hayat Hikayem, her satırı keyifle okunan, samimi ve hepsinden öte ilham verici bir kitap.
"Harikulade."
-Evening Standard-

"Eğer Ferguson'ın taktiklerini kopyalamak mümkün olsaydı, bunu herkes çok önceden yapardı." ---
-Financial Times Weekend-

"Ferguson'ın bu muhteşem kitabı ilkelerine bağlı ve kendine inanmaktan asla vazgeçmeyen bir adamın hikâyesi."
-Tablet-

"Bu kitap aslında bir sözlü tarih eseri… Ferguson'ın hikâyesi, işçi sınıfından gelen yetenekli bir adamın, elit okulların büyülü simyası ya da şöhretin getirdiği parıltıdan ziyade, ömür boyu süren sıkı çalışma aracılığıyla zirveye çıkabildiği ve içinde yetiştiği dünyaya sadık kalabildiği bir zamana açılan bir kapı."
-The Guardian-
(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 413 sayfa, 2016
ISBN: 9786053439813 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.