Küresel Ekonomik ve Finansal Kriz - Işık Kitabevi
Logo

  • İnsan Ne İle Yaşar
    Lev Nikolayeviç Tolstoy
    Antik Yayınları

    "Şimdi anlıyorum ki her ne kadar insanlara hayatta kalmalarının sebebi kendi çabalarıymış ... 

Türler » Ekonomi » Küresel Ekonomik ve Finansal Kriz

Küresel Ekonomik ve Finansal Kriz


 

185.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Murat Çetinkaya / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Ekonomi

Küresel ekonomik krizi diğer krizlerden ayıran temel özellik, bir ülkenin finansal sisteminde başlayıp diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin reel ekonomi ve finansal piyasalarını önemli ölçüde etkilemesidir. ABD'de ortaya çıkan kriz, 2008 yılından itibaren hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeleri etkileyerek küresel boyutta bir krize neden olmuş ve Kriz hâlâ devam ediyor mu? düşüncesi sürekli gündemde kalmış ve kalmaya da devam etmektedir.

Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemde ve sonrasında, ülke ekonomilerinde yapısal sorunların ortaya konulması, aksayan ya da zayıf olan yönlerin tespiti, karar vericiler ve araştırmacılar için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu bakımdan krizlerin iyi analiz edilmesi, ekonomilerde ortaya çıkardığı sorunların tespiti, krizden daha az etkilenebilme ve krizi avantaja çevirme imkânı ortaya çıkarabilmektedir. 

Eserde; son dönemde yaşanan küresel ekonomik ve finansal krizin Türkiye ekonomisinde ortaya çıkardığı yapısal sorunlar tartışılarak gerek sorunların çözümüne yönelik gerekse de ekonominin gelecek dönemde daha sağlam bir yapıya kavuşturulması açısından politik önermelerde bulunulmuştur.

 
2. Hamur, karton, 320 sayfa, 2011
ISBN: 978-605-5426-43-9 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...