TSK Genel Dil Dinleme Sınavı 2 Restatement & Inference - Işık Kitabevi
Logo

  • Trenler Çıldırırsa
    Orhan Berent
    İletişim Yayınları

    Hoşlanıyordu tren yolu kenarlarında vakit geçirmekten. Ta eskilerden başlamıştı bu garip h... 

Türler » Eğitim » Sınava Hazırlık » TSK Genel Dil Dinleme Sınavı 2 Restatement & Inference

TSK Genel Dil Dinleme Sınavı 2 Restatement & Inference


 

135.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Bulut Koç / Pelikan Tıp Teknik Yayıncılık
Tür: Sınava Hazırlık

Merhaba,
Bu kitap TSK Genel Dil Dinleme Sınavı’na girecek adaylar için hazırlanmıştır. 
Sorduğu 60 soruyla adayların İngilizce dinleme becerilerini test eden TSK Genel Dil Dinleme Sınavı 5 bölümden oluşmaktadır: 
1. Restatement
2. Inference
3. Short Dialogue
4. Longer Conversation
5. Mini Talk (Lecture) 
Restatement ve Inference bölümü haricindeki soru tiplerine dünyada uygulanan başka sınavlarda da (TOEFL, IELTS, TOEIC vb.) rastlamak mümkündür. Adaylar bu tür sınavlara yönelik kitaplarda bulunan Short Dialogue, Longer Conversation veya Mini Talk (Lecture) egzersizlerini çözerek Genel Dil Dinleme Sınavı için de pratik yapmış olurlar.
Ne var ki, sınavın Restatement ve Inference soru tiplerine dünyada uygulanan diğer İngilizce sınavlarda rastlamak pek mümkün değil. Dolayısıyla bu soru tipleri üzerine yapılan bir çalışmaya ulaşmak bir hayli zor. Bu seriyi yayımlamaktaki amacım da bu boşluğu doldurmak. 
Ayrıca, yukarıda gösterilen 5 soru tipi içerisinde adayların cevaplamakta en güçlük çektikleri sorular yine Restatement ve Inference soruları. Bu nedenle ben de ağırlığı bu iki soru tipine verdim ve sorularımı hep bu iki soru tipi için hazırladım. 35 adet test ve 600 soru içeren bu kitapta hem Restatement hem de Inference soruları bulacaksınız. “TSK Genel Dil Dinleme Sınavı 1: Restatement” adlı kitapta ise 25 adet test ve 600 soru içeren Restatement testleri bulacaksınız. Testlerdeki cümlelerin tamamı anadili İngilizce olan kişilerce okunmuştur. 
Bir diğer önemli nokta ise 2 soru arasındaki süreyi iyi kullanabilme. Bugüne kadar yapılan farklı Genel Dil Dinleme Sınavları’nda, 2 soru arasında farklı süreler verildiğini tespit ettim. 12 ila 20 saniye arasında değişen bu süreler bu kitaba da yansımış durumda. Kimi testlerde cümle bittikten sonra üzerine 20 saniye, kimi testlerde 12, kimi testlerde ise 17 saniye ek süre konulduğunu göreceksiniz. Sürelerin böyle farklı olması gerçek sınavda da yıldan yıla farklı sürelerin konulmuş olmasından ileri geliyor. Sizlere tavsiyem, diğer sayfalarda verdiğim ipuçlarını da takip ederek soruları en kısa sürede çözüp, bir sonraki soruya bakabilmek için zaman yaratabilmeniz.  
Başarılar.
Bulut KOÇ

 
230 sayfa, 2015
ISBN: 9786055270827 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.