Gelişim Süreci Odağında Ergenlik Psikolojisi - Işık Kitabevi
Logo

  • Kapitalist Gelişme Teorisi
    Paul Sweezy
    Kalkedon Yayıncılık

    Marksist iktisatta "tekelci kapitalizm" terimi, kapitalizmde büyük şirketlerin egemen o... 

  • Nasreddin
    Hüsnü Arkan
    Sia kitap

    "Hâce'nin evi Akşar'ın en güzel evi değildi. Gençliğinde Hayranî Hazretle... 

Türler » Akademik » Gelişim Süreci Odağında Ergenlik Psikolojisi

Gelişim Süreci Odağında Ergenlik Psikolojisi


 

90.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Aydın Çivilidağ / Nobel Akademik Yayıncılık
Tür: Akademik

İnsanın yaşam skalası içinde ergenlik dönemi, gelişimin tüm yönleriyle büyük ölçüde tamamlandığı hassas ve önemli bir evredir. Bu dönemde ergenlerle iletişim zaman zaman sıkıntılı olabilir. Özellikle ebeveynler ve öğretmenler çeşitli sorunlar yaşayabilir. Hatta bu dönemde ergenler kendi aralarında da çatışabilir. İletişimin doğasından kaynaklanan sorunlardan farklı olarak ergenlerin gelişim özelliklerinin neden olduğu iletişim sorunları öğretmenler ve ebeveynler tarafından anlaşılması gereken farklı ve dikkat çekici bir husustur. 

Ne yazık ki çoğu yetişkin, ergenlerdeki gelişim kaynaklı değişimleri fark edememekte, fark etse bile bir ergenle nasıl iletişim kurabileceği konusunda tereddütler yaşamaktadır. Öğretmenler, anne ve babalar, ergenlerdeki gelişimsel değişmelerin farkında oldukları zaman onlarla daha yapıcı ve olumlu iletişim kurabilmektedir. Bu kitap da işte bu noktada ergenler hakkında doğru bir bakış açısına sahip olarak ve ergenle daha yapıcı ve etkili iletişim kurmak isteyen bireylere yönelik olarak yazılmıştır. 

Kitapta ergendeki gelişimsel sürece genel bir bakışın yanı sıra bilgisayar bağımlılığı sorunu, siber zorbalık ve gençlerin yaşamını olumsuz etkileyen riskli yaşam unsurlarına ayrı ayrı yer verilmiştir. Bunun dışında konuyla ilgili olarak hem vak'a sunumlarıyla hem de Türkiye'de ergenler üzerinde yapılan bilimsel araştırma sonuçları aktarılmıştır. Kitabın son bölümünde ergenlerin kendi gelişimine uyum sağlaması öğretmen ve anne babaların onların gelişimini olumlu anlamda desteklemesi için öneriler sunulmuştur. 

Bu eser, bilimsel bakış açısı ile ergenlik dönemini gelişimsel süreç içinde ele alırken; aynı zamanda yazarın psikolog/psikolojik danışman ve öğrenciyken edindiği yaşam tecrübelerine, ergenlerin psikolojik yapısıyla ilgili vak'a sunumlarıyla yer vermesi bakımından okuyucuya daha gerçekçi, farklı ve anlaşılır bir panorama sunmaktadır.

 
138 sayfa, 2013
ISBN: 9786051336978 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...