Bilincin Genişlemesi - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Kişisel Gelişim » Bilincin Genişlemesi

Bilincin Genişlemesi


 

130.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Ralph Metzner / Ray Yayıncılık
Tür: Kişisel Gelişim

Bu kitap, bireyin psikospiritüel gelişimi için, toplumun kültür dönüşümünde bilinç genişlemesinin rolünü ve önemini irdeler.

İlk bölümde, Kilise tarafından rahat verilmeyen, bilim tarafından alay edilen simya biliminin holistik dönüşüm öğretilerinin, 20.yüzyılda iki İsviçreli bilim adamı tarafından tekrar nasıl canlandırıldığını anlattım. Bu bilim adamları, simyasal sembolizmi psişenin nesnel dili olarak tanımlayan C.G. Jung ve LSD'yi keşfiyle Ruh ve Madde arasındaki kopan bağlantıyı, geleneksel olarak Felsefe Taşı olarak bilinen bağlantıyı, yeniden kuran Albert Hofmann'dır.

İkinci bölümde, bilinç genişletici maddelerin, 2.Dünya Savaşı'nın doruk noktasında atom bombasının icadıyla eşzamanlı olarak yaşanan sosyokültürel karışıklıkları takiben, Batı kültürüne nasıl tanıtıldığını anlattım. Güç gruplarının hâkim gündemlerine karşıt olmaları bakımından "karşıt kültürsel" görülmelerine rağmen, gerçekten genişlemiş bir bilincin; insani, ekolojik, yaratıcı ve spiritüel değerlerle merkezlenmiş bir toplum hayalini ifade etmeye çalıştım.

Ralph Metzner, Ph.D. bilinç dönüşümleri alanında tanınmış bir öncüdür. Bir psikoterapist ve Dekanı olduğu California Institute of Integral Studies'de Emeritus Profesör 'dür. Harvard'da psikedelik ilaçlarla ilgili çalışması ile Psikedelik Deneyim kitabını yazmıştır.

 
132 sayfa, 2014
ISBN: 9786058531758 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...