Atatürk - Modern Türkiye'nin Kurucusu Dahi Generalden Liderlik Üzerine Dersler - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Atatürk - Modern Türkiye'nin Kurucusu Dahi Generalden Liderlik Üzerine Dersler

Atatürk - Modern Türkiye'nin Kurucusu Dahi Generalden Liderlik Üzerine Dersler


 

350.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Austin Bay / Pegasus Yayınları
Tür: Türkiye Tarihi

Mustafa Kemal Atatürk insanlara esin kaynağı olan bir general ve vizyon sahibi bir liderdi. Osmanlı İmparatorluğu parçalanırken yurdunu korumak için savaştı ve imparatorluğun küllerinden modern Türk ulusunu yarattı. Olağanüstü bir devlet adamı ve modernleşmeci olarak tanınmasına rağmen liderlik vasıfları genellikle göz ardı edildi.

Albay Austin Bay'ın yazdığı bu sürükleyici biyografide Atatürk'ün askerlik kariyeri ele alınırken 20. yüzyılın en etkileyici liderlerinden biri karanlıktan günışığına çıkarılıyor. Atatürk'ün genç bir askerî öğrenci olarak kendini askerlik tarihi ve stratejiyi iyice öğrenmeye verdiği günlerle öyküsüne başlayan Bay, ardından okuyucuyu Libya, Çanakkale ve Birinci Dünya Savaşı'nın Türk-Rus cephelerine götürüyor. Bu yolculuk Atatürk'ün gerçekten yetenekli ve gözü pek komutanlığını, keskin zekâsını, savaş meydanlarındaki derin içgüdüsünü, örgütleme ve planlama konusundaki dehasını göz önüne seriyor. Onun askerî başarı, stratejik vizyon ve siyasi modernleşme konusunda bıraktığı miras 21. yüzyılda insanlara esin kaynağı olmaya devam ediyor.

"Değişen bir dünyada değişimin yazarlarına dair söylenebilecek yeni bir şey her zaman vardır. Austin Bay, Atatürk'ün aldığı kararların ne kadar yerinde olduğunu ve bunların modern askerî doktrince de doğrulandığını ikna edici bir biçimde göstererek Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve şekillendiren Mustafa Kemal'i daha iyi anlamamızı sağlıyor. Bu, Atatürk'ün yaşamı ve başarılarını anlatan bu kısa ve öz yapıtı tavsiye etmek için yeterli bir neden. Kitap, dünyanın büyük askerî liderlerini anlatan bu dizide Atatürk'ün de yer almasını haklı çıkarıyor."
-Andrew Mango-

"Bu kitap Atatürk'ün askerî zaferlerini ve iktidara yükselişini kısa, öz ve akıcı bir şekilde anlatan bir çalışma. Onun 20. yüzyılın en başarılı devrimcisi olmasını sağlayan niteliklerini vurgulayıp ete kemiğe büründüren bir anlatı."
-Stephen Kinzer-

"Heyecanlı… Etkileyici… Bay'ın kısa, canlı ve okunmaya değer çalışması Atatürk'ün askerî kariyerini ustalıkla gözler önüne seriyor."
-New Criterion-

"Bay, Türkiye demokrasinin önderinin aynı zamanda askerî bir deha olduğunu gösteriyor."
-MHQ: The Quarterly Journal of Military History -

"Askerî tarihçi, köşe yazarı ve eski muharip Austin Bay, anlaşılmaz bir konuyu gayet özlü bir biçimde aydınlığa kavuşturuyor. Modern Türkiye'nin aciz duruma düşüp yenilen dostlarına ve kendisinden kat kat üstün ve güçlü düşmanlarına rağmen, bir anka kuşu misali Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden birdenbire nasıl yükseldiğini, Mustafa Kemal Atatürk'ün olağanüstü askerlik hayatıyla birlikte anlatıyor. Bay'ın sürükleyici askerî biyografisi, orijinal olduğu kadar tam vaktinde yazılmış bir eser. Eski muharip Bay'ın kendi tecrübeleri üzerinden empati kurarak kaleme aldığı, Atatürk'ün büyük başarısını günümüzün laik Türkiyesi'ndeki mevcut muhafazakâr yükselişle karşılaştırarak anlatan yapıt bu haliyle oldukça güncel bir çalışma."
-Victor Davis Hanson-

 
2. Hamur, karton, 260 sayfa, 2013
ISBN: 9786053431442 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...