Ayetü'l Kürsi - Işık Kitabevi
Logo

  • Liderlik Kapasitesi
    Ali Çağatay Kılınç, Servet Özdemir
    Pegem Akademi Yayınları

    Kapasite geliştirme konusu alanyazında ve uygulamada günden güne önem kazanan bir ... 

Türler » Din-Mitoloji » İslamiyet » Ayetü'l Kürsi

Ayetü'l Kürsi


 

180.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Cemalnur Sargut / Nefes Yayınları
Tür: İslamiyet

Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurdular:

"Her şeyin bir şerefesi var. Kur'ân-ı Kerîm'in şerefesi de Bakara Sûresi'dir. Bu sûrede bir âyet vardır ki Kur'an âyetlerinin efendisidir: Âyetü'l-Kürsî"

Bakara Sûresi'nin 255. âyetinin adı olan ve tevhid akîdesini anlatan Âyetü'l-Kürsî, Allah'ın yüce zâtı ile ilgili temel ilâhî meseleleri kapsamaktadır. Adını, âyetin içinde geçen ve taht, hükümranlık, ilim, kudret gibi mânâlara gelen kürsî kelimesinden almıştır. İlâhî saltanatın ve hükümdarlığın son derece açık ve özet anlatımını ve Allah Teâlâ'nın zâtını ve sıfatını hem tarif eden hem de maddî ve mânevî kuvvetlerinin son derece açık şâhitliği ile ispat eden bu âyet, Kur'an âyetleri arasında en yüksek bir şeref ve kıymete sahiptir. Çünkü ilmin kavranması için önce Allah'ın ve O'nun sonsuz kudretinin tanınması gerekmektedir.

Cemalnur Sargut tarafından derlenen Âyetü'l-Kürsî, çeşitli tefsir çalışmalarının yanı sıra İnsân-ı Kâmil'lerin yorumlarından faydalanılarak âyetin tasavvufî mânâsının derinlemesine incelendiği bir şerh çalışmasıdır. Bu eserde okuyucu, Allah, İlâh, Hû, Hüve, Hüviyet, Hayy, Kayyum, Hâfız gibi isimler ile Arş ve Kürsî'nin hakîkatini tefekkür etme fırsatı bulacaktır.

Cemalnur Sargut'un ifadesiyle: Âyetü'l-Kürsî'nin tamamı, Allah'ın kulunu hıfzetmesini anlatmaktadır. Allah kulunu, onun hiçliğini ve kendi büyüklüğünü göstererek korur. Âyetü'l-Kürsî kalplere dirilik verir. Îmanı zaaftan korur. Tevhîd konusunda bizi muhafaza eyler. Âyeti okudukça îman güçlenir, îman güçlendikçe Âyetü'l-Kürsî, eman hikmetiyle bizi hıfzeder, tevhid ve ihlâs sırrını kalplere ilka eder.

 
2. Hamur, karton, 184 sayfa, 2013
ISBN: 9786055902421 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...