Hiçkimse'nin Ülkeleri (Odysseus'un İzinde) - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Roman » Hiçkimse'nin Ülkeleri (Odysseus'un İzinde)

Hiçkimse'nin Ülkeleri (Odysseus'un İzinde)


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Scott Huler / Arkadaş Yayınevi
Tür: Roman

"Yapmanız gereken önce bir adım atmaktır, sonra öteki adımınızı atar ve böylece yola devam edersiniz. Büyük bir olasılıkla gitmek istediğiniz yere ulaşırsınız."

Bugüne kadar yazılmış en güzel epik eser olan Odysseia'dan yola çıkan Scott Huler, biri antik, biri modern olmak üzere içiçe geçmiş iki ayrı yolculuğun öyküsü olan Hiçkimse'nin Ülkeleri'nde biraz yolculuklarını, biraz anılarını, biraz da gittiği yerlerin tarihini anlatıyor. Yazar, Homeros'un rehberliğinde Odysseus'un (Hiçkimse'nin) izini adım adım takip ederek sizi eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Truva'dan başlayıp, Ithaka'da biten bu yolculukta, bir taraftan bugünü ve geçmişi ile Hiçkimse'nin Ülkelerini (Truva'yı, Kalypso'nun Ada'sını, Tepegözün Mağarası'nı, Lotus Yiyenlerin Ülkesi'ni, Ölüler Ülkesi'ni, İthaka'yı ve diğer yerleri) yaşarken, aynı zamanda kendinizle de yüzleşiyorsunuz. Belki bu yolculukta, güzel peri kızı Kalypso'yu, Tepegözleri, Sierenleri, Skylla ve Kharybdis'i ve tay gibi neşeli oynak Nausikka'yı göremeyeceksiniz ama Homeros'un destanında anlattığı hayat derslerini bir daha unutmamak üzere öğreneceksiniz. Yine de Malta dilinde "Xejn ma jiskantani", Türkçesiyle "beni hiçbir şey şaşırtmaz" diyorsanız, antik dönemin en ünlü destanı hakkındaki bu modern epik eseri okumalısınız.

Akdeniz'in sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını düşünüyor ve hayal ülkesi İthaka'yı merak ediyorsanız, sizi bu eğlenceli yolculuğa çıkmaya davet ediyoruz.

 
2. Hamur, karton, 408 sayfa, 2010
ISBN: 978-975-509-649-0 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...