Levinas Sözlüğü - Işık Kitabevi
Logo

  • Kızıl Kitap
    Leon Sedov
    Dorlion Yayınevi

    Kızıl Kitap

    Bu kitap, Moskova duruşmalarının karanlık perdesini aralayan, tarihin tozlu sa... 

Türler » Felsefe-Düşünce » Levinas Sözlüğü

Levinas Sözlüğü


 

75.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
François-David Sebbah, Rodolphe Calin / Say Yayınları
Tür: Felsefe-Düşünce , Seri:Filozof Sözlükleri

Bir filozofun layıkıyla anlaşılması bakımından doğrudan onun kendi eserlerine yönelmek gerektiği açıktır; bununla birlikte her filozof salt kendi eserlerine başvuruyla da kolayca anlaşılabilir değildir. Bir filozofu kendi dilinden okumak, hem felsefe tarihine mal olmuş kavramları kendi hesabına nasıl kullandığını görmek hem de kendi diline ve felsefi kavramsallaştırmaya getirdiği yenilik ve özgünlüğü tartabilmek açısından son derece önemlidir. Ancak her filozofu kendi dilinden okuyabilme şansına çok az insan sahiptir.

Öte yandan Lévinas'ın da aralarında bulunduğu, neredeyse özel bir terminoloji yaratmış bazı filozofları -Örneğin Hegel, Heidegger, Derrida, Lacan vs.- kendi dillerinden okumamak, bu düşünürlerin kavramsal ve düşünsel zenginliklerinden tatminkâr biçimde beslenmeye ve felsefelerini layıkıyla anlamaya maalesef azımsanmayacak bir engel teşkil etmektedir.

Levinas Sözlüğü, bir filozofun ancak kendine has kavram dağarından hareketle anlaşılabilir olduğu ilkesini temel alarak Lévinas'ın başlıca felsefi kavramlarını sunmaktadır.

 
2. Hamur, karton, 146 sayfa, 2011
ISBN: 978-975-468-995-2 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...