Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 3 - Işık Kitabevi
Logo

  • İyi Uykular Dedektif
    Silvia Roncaglia
    Günışığı Kitaplığı


    Çok komik, çok leziz, çok uykusuz!

    İtaly... 

Türler » Ekonomi » Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 3

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 3


 

235.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Steven Hiatt / April
Tür: Ekonomi

Yıl 2008…

Dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye başlıyor ve bu düşüş sürüyor. A.B.D.’nin en büyük ithalat kalemi olan petrolün varil fiyatı 200 dolara kadar çıkıyor. ‘Büyük Bunalım’dan sonra en büyük finans krizi patlak veriyor; yatırım bankaları batmaya başlıyor, büyük şirketler zora düşüyor.

Gündemin en popüler sorusu: Kapitalizm çöküyor mu?
Rusya, Çin, Hindistan, Avrupa ve Latin Amerika’nın farklı yönelişlerle A.B.D.’nin tek süper güç konumunu giderek daha ciddi şekilde tehdit etmesi akla başka soruları da getiriyor. Üçüncü Dünya ülkelerini bir sistem doğrultusunda modern zaman sömürgelerine dönüştüren, önceki yüzyılın başında Rus Devrimi’ne bile destek olan, IMF/Dünya Bankası, CIA/CFR gibi mekanizmalarla her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlayanlar nasıl oldu da bu krizin gelişini göremedi? Elinizde tuttuğunuz kitap, varılan son noktaya uzanan yoldaki kilometre taşlarını teker teker açıklıyor:

Olaylara bizzat dahil olmuş on üç uzmanın kaleminden, mızrak ucunu ekonomik tetikçilerin oluşturduğu sistemin dünyanın yoksul halklarına nelere mal olduğunu bir kez daha, üstelik kanıtlarıyla okuyacaksınız.

 
1. Hamur, karton, 407 sayfa, 2009
ISBN: 975-6006-29-0 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...