Modern Türk Edebiyatı Üzerine Okumalar - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Edebiyat » Eleştiri-Kuram » Modern Türk Edebiyatı Üzerine Okumalar

Modern Türk Edebiyatı Üzerine Okumalar


 

240.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Nüket Esen / İletişim Yayınları
Tür: Eleştiri-Kuram , Seri:Edebiyat Eleştirisi

Modern Türk Edebiyatı Okumaları, titiz edebiyat incelemeleriyle tanıdığımız Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Nüket Esen'in son yirmi yılını verdiği çalışmalarını, bu süre içinde kaleme aldığı malelerini biraraya getiren özenli bir derleme. Ahmet Mithat'tan başlayarak Tanzimat dönemine, erken Cumhuriyet yazınından günümüze dek uzanan bu kapsamlı çalışma okura, Türk edebiyatındaki, dolayısıyla fikir dünyamızdaki süreklilik ve kopuşları görme fırsatı veriyor.

Ele aldığı yazarları ve eserlerini, özgünlükleriyle olduğu kadar, genel yazma ve okuma pratikleri bağlamında, edebiyat teorileriyle ve yabancı edebiyat metinleriyle ilişki içinde inceliyor.

Makaleler okura, Ahmet Mithat dolayımıyla Doğu - Batı meselesine, Yakup Kadri'yle devlet - aydın - halk ilişkisine, Fatma Aliye ve Halide Edip Adıvar ile kadın deneyimine ve yazınına, Orhan Pamuk'la parçalanmış bir gerçeklik içinde kimlik ve yazmaya dair duruşa, İhsan Oktay Anar'la hakikat ve kurgu sorgulamalarına uzanan geniş bir düşünsel coğrafyada rehberlik ediyor.

 
2. Hamur, karton, 256 sayfa, 3, 2020
ISBN: 9789750528576 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...