Kısa Almanya Tarihi - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Tarih-İnceleme » Kısa Almanya Tarihi

Kısa Almanya Tarihi


 

150.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
James Hawes / Say Yayınları
Genre: Tarih-İnceleme

 

Coğrafya kaderdir. Almanya’nın kaderinin şekillenmesinde en etkili olan coğrafi öğeler Ren ve Elbe nehirleri olmuştur. Romalı general Drusus Almanya’yı fethederken lejyonlarıyla birlikte Ren’i aşar ve doğuya doğru ilerleyip Elbe kıyısına dayanır. Rivayete göre, tam bu aşamada Elbe’nin karşı yakasında dev bir kadın figürü belirir ve Drusus’a günlerinin sayılı olduğunu, evine dönmesini, fetih açgözlülüğüne son vermesini söyler. Romalı General sağduyunun sesine kulak vererek Elbe’yi geçmez ve böylece Romalılar Elbe’nin doğusundaki bataklığa ayak basmamış olurlar. Ancak yaklaşık bin beş yüz yıl sonra bu bataklık zeminde doğan Prusya devleti Romalılar kadar sağduyuyla hareket etmeyecektir. Prusya militarizmi Alman devletlerinin birleşmesini sağlayacak fakat Birinci Dünya Savaşı’nın çıkmasında, ardından Nazizm’in Almanya ile Avrupa’nın başına bela olmasında ve en sonunda İkinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesinde büyük rol oynayacaktır...

Kısa Almanya Tarihi ’ni okuduktan sonra Almanya’nın siyasal dinamiklerini kavrayacak ve günümüzde Almanya’nın bir yandan Avrupa’nın birliğini sağlamaya çalışırken diğer yandan Rusya ile yakınlaşma çabalarını aynı resmin içine oturtmakta zorluk çekmeyeceksiniz.

“Mutlaka okunması gereken bu kitap Roma Almanya’sı ile Romalı olmayan Almanya’yı ayıran sınırın günümüze dek etkisini koruduğunu ortaya koyuyor."

 

 
2. Hamur, karton, 2020
ISBN: 9786050207026