Cumhuriyetin Ekonomi Politiği - Devletçilik-Halkçılık-Planlama-Kalkınma - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Cumhuriyetin Ekonomi Politiği - Devletçilik-Halkçılık-Planlama-Kalkınma

Cumhuriyetin Ekonomi Politiği - Devletçilik-Halkçılık-Planlama-Kalkınma


 

150.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Şenol Çarık / Tarihçi Yayınevi
Genre: Türkiye Tarihi

“Tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden birisidir Türkiye…”

Okul sıralarında, ders kitaplarında öğretilen bu bilgi bugün artık sadece bir nostaljiden ibaret. Patatesini, soğanını hatta samanını bile ithal eden bir ülke haline geldik. “Ne üretiyoruz?” sorusuna verebileceğimiz bir yanıt bile yok! Dışa bağımlı, borç batağı içerisinde bir ekonomi…
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tam bağımsızlık, ekonomik bağımsızlıkla mümkündür” sözü bugün daha da önem kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı’yla kurulan Cumhuriyetimizin yarattığı kurumlardan, bozkırdaki mucizeden öğrenilecek o kadar çok şey var ki! Cumhuriyetin yarattığı mucizeyi, kurduğu fabrikaları küçümseyenlerin, “devlet fabrika mı işletir?” diyenlerin, yokluktan var edilen tüm kurumları, fabrikaları özelleştirenlerin, satanların ülkemizi getirdiği yer ortadadır. Ülkemiz ekonomisi giderek krizin derinleştiği, bunalımın daha da büyüdüğü bir noktaya gitmektedir.

Elinizde tuttuğunuz bu çalışmada, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli, birikimli hocalar, uzmanlar, hem Cumhuriyet ekonomisini, planlamayı, kalkınmayı, kısaca Cumhuriyetin mucizesini hem de serbest piyasayla birlikte rayından çıkan ekonomiyi, bugün gelinen noktayı, sebep ve sonuçlarıyla, çözüm önerileriyle birlikte kaleme aldılar.

 
2. Hamur, karton, 272 pages, 2019
ISBN: 9789752466319