Latife Tekin Kitabı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Genel Konular » Söyleşi-Röportaj » Latife Tekin Kitabı

Latife Tekin Kitabı


 

175.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Pelin Özer / Can Yayınları
Genre: Söyleşi-Röportaj

Dünyada yazarak var olmak çok özel bir deneyim. O maceranın kendisinden ses vermek gerek.

Bu yolculuklara neden çıkıldığını, bütün bunları niye yaptığınızı anlatmalısınız, sonuçta bu da halüsinasyon görmek gibi bir şey. Sözcükler dünyasının içine giriyorsunuz ve orda halüsinasyonlar görerek yol alıyorsunuz. Bütün bunlara insan neden katlanıyor, neden hevesle bu süreçleri kuruyor?

Yalnızca doğup yaşadığı topraklarda değil uluslararası ölçekte usta yazarlardan Latife Tekin, çok genç yaşta meyvelerini vermeye başlayan, verimli, yenilikçi, enerji dolu yazı hayatının ortalarında Pelin Özer'in uzun soluklu bir söyleşi teklifine olumlu yanıt verdi. Farklı kuşaklardan ve deneyimlerden, birbirinden farklı yaşantılardan geçen iki kadının sesli-sessiz diyaloglarıyla üç yıllık bir çalışmanın ardından oluşan bu kitap söyleşi türünün deneyselliğini ve doğurganlığını mesken tutarken anı, deneme, biyografi, otobiyografi, düşünce, şiir, anlatı gibi farklı türlerin zenginliğini, yazı ve yazarın zamanının geçip gitmezliğini duyumsatmayı da hedeflemişti.

İlk baskısı on beş yıl önce yapılan Latife Tekin Kitabı, yetkin bir yazarın kendine, yazısına, yazarlığa dürüstçe baktığı aynada yansıyanlarla okurların ve özellikle de yazma uğraşına yürekten bağlananların yolunu aydınlatmayı sürdürüyor. İlk günkü dileğiyle: "Bugünde eskisin sesi, gelecekte yeni kalsın."

 
2. Hamur, karton, 208 pages, 2020
ISBN: 9789750745683