Öğrenme Güçlüklerinde Değerlendirme ve Müdahale - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Eğitim » Öğrenme Güçlüklerinde Değerlendirme ve Müdahale

Öğrenme Güçlüklerinde Değerlendirme ve Müdahale


 

180.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Kolektif / Anı Yayıncılık
Genre: Eğitim

Kitap Açıklaması

Son yıllarda ülkemizde ve dünyada öğrenme güçlüğüne ilişkin farkındalığın giderek arttığı görülmektedir. Araştırmalar öğrenme güçlüğü riski taşıyan öğrencilerin, henüz okula başlamadan, erken çocukluk döneminde belirlenerek desteklendiklerinde büyük ilerlemeler kaydettiklerini göstermektedir.

Yine okul döneminde öğrenme güçlüklerine yönelik olarak yapılan kanıta dayalı müdahaleler öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin yaşadıkları güçlüklerin azaltılmasında oldukça etkilidir. Öğrenme güçlüğü olan öğrencilere ve ailelerine sunulan destekler bu öğrenciler ve aileleri için büyük önem taşımaktadır.

Bu kitapta öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin genel özellikleri, öğrenme güçlüğü türleri, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin güçlük yaşadıkları becerilerin değerlendirilmesi ve desteklenmesine ilişkin uygulamalar, aile katılımı ve yasal haklarla ilgili bilgiler yer almaktadır. Kitabın eğitim fakültesi öğrencileri ile öğrenme güçlüğü olan öğrencilerle çalışan eğitimcilere kaynak teşkil etmesi beklenmektedir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 
2. Hamur, karton, 160 pages, 2020
ISBN: 9786051703237