Deniz Ticareti Hukuku – II Müşterek Avaryalar - Çatmalar - Kurtarma - Gemi Alacaklısı Hakkı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Hukuk » Deniz Ticareti Hukuku – II Müşterek Avaryalar - Çatmalar - Kurtarma - Gemi Alacaklısı Hakkı

Deniz Ticareti Hukuku – II Müşterek Avaryalar - Çatmalar - Kurtarma - Gemi Alacaklısı Hakkı


 

695.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Bülent Sözer / Vedat Kitapçılık
Genre: Hukuk

Deniz Ticareti Hukuku – II

 

Bu kitab ile, Deniz Ticareti Hukuku’nun, hukuk fakültelerimizde, İstanbul Hukuk Fakültesi’nin Deniz Ticareti, Hava ve Sigorta Hukuku kürsülerinin pîrleri, hocalarımız, ustalarımız tarafından belirlenmiş olan klasikleşmiş sınırları içinde okutulan konularını içeren, genel amaçlı, çalışmalarımız tamamlanmış olmaktadır.
Diğer bir ifade ile, TK.’nun, Deniz Ticareti başlıklı Beşinci Kitabı’nda kapsanmış bulunan konuların, I. Cilt’te yer verdiklerimizin dışında kalanlarını da, belli bir çerçeve içinde olmak kaydı ile, incelemeye çalıştık. Ancak ‘Denizyolu ile Yolcu Taşıma Sözleşmesi’ni düzenleyen maddelere yer vermedik, çünkü, uygulamada denizyolu ile yolcu taşınmasına çok seyrek olarak rastlanılmaktadır; kurvaziyer seferler olarak anılan faaliyet ise, standart yolcu taşıma sözleşmesinden çok, karışık muhtevalı akit niteliğindeki sözleşmelerin çerçevesinde yapılmaktadır. Bununla beraber, icab ettiği yerlerde yolcu taşıma sözleşmesine ilişkin hükümlere temas ettik.
Bir de, alanımızın dışında kaldığı için, Cebrî İcraya İlişkin Özel Hükümler başlıklı Sekizinci Kısım’daki hükümlere değinmeyi doğru bulmadık.
Gerek I. ciltte, gerekse de bu II. ciltte, muhakkak ki, bazı eksiklikler ve hatalar bulunmaktadır ... errare humanum est ... ignoscere divinum.Eksiklerin tamamlanması, hataların giderilmesi, biraz da meslektaşlarımızın ikazları ile mümkün olabilecektir.
İncelemelerimizin büyük bir kısmını, Swansea Üniversitesi’nin bünyesindeki Institute of International Shipping and Trade Law’un kütüphanesinde yaptık. Bu imkânı sağlayan Enstitü Müdürü aziz dostum ve meslektaşım Prof. Dr. Barış Soyer’e ve Enstitü’nün değerli mensuplarına teşekkür borçluyum.
Bu çalışma oldukça zor şartlar altında sürdürüldü. Çünkü tabiat, olmadık bir zamanda yazarın can yoldaşını, en büyük desteğini; çalışmalarını hem bilgisi, hem fedakârlığı, hem disiplini ve özellikle de hazırladığı mükemmel çalışma ortamı ile destekleyen çok kıymetli varlığını elinden alıverdi ... Yoksa, bu kitab daha evvel tamamlanırdı ve çok daha kaliteli olurdu.
Biraz da bu sebepten, Vedat Çarbaş’a ve Berrin Doğrul’a sıkıntılı günler yaşattım. Sonuç, iyi niyetleri, hoş görüleri ve Berrin Hanım’ın meslek ustalığı sayesinde, Vedat Kitapçılık’ın mutad standardına uygun seviyede ortaya çıktı. Kendilerine teşekkür ederim.
Dr. Jur. Bülent Sözer
Sapanca
15 Haziran 2016

 

 
2. Hamur, karton, 668 pages, 2016
ISBN: 9786059263313