1871 Paris Komünü Tarihi (2 Cilt Birarada) - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Tarih-İnceleme » 1871 Paris Komünü Tarihi (2 Cilt Birarada)

1871 Paris Komünü Tarihi (2 Cilt Birarada)


 

410.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Prosper Olivier Lissagaray / Nota Bene Yayınları
Genre: Tarih-İnceleme

Paris Komünü Üzerine Bir Klasik

Paris Komünü üzerinden yola çıkan değerlendirmelere çokça rastlanır. Özellikle dünyada ve Türkiye'de son yıllarda başlayan, arkasının kesilmeyeceği de anlaşılan isyan dalgasıyla beraber bu tür değerlendirmeleri daha çok duyacağımız da kesin. Ancak bu denli yoğun atıf yapılan Komün'de tarihsel olarak neler yaşandığı ülkemizde çok az bilinir.

Paris Komünü nasıl ortaya çıktı? Gün gün neler yaşandı? Hangi tarihsel deneyimler nasıl oluştu? Komün nasıl bastırıldı? Sonrasında neler oldu? Komüncüler anılarını mektuplarda nasıl yansıttılar? Bu soruların cevabını veren bir tek kaynak var: Lissagaray'ın kitabı. Marks'ın Komün üzerine yazılmış en önemli eser olarak değerlendirdiği bu kitap Komün üzerine yorum yapan ustalar dahil herkes için kaynak olmuştur. Bizzat Komün deneyiminin içinde bulunan yazarın, sonraki beş yıl boyunca yüzlerce kişiyle tek tek görüşerek ortaya çıkardığı bu klasik eser bir belgesel-roman tadında okunabiliyor.

Lissagaray'ın 1871'de Brüksel'deki sürgün günlerinde kaleme aldığı "Mayıs'ta barikatlar arkasında sekiz gün" (Huites journées de mai derrière des barricades) ve 1873'de kaleme aldığı "Versailles'in vizyonu" (Vision des Versailles) adlı çalışmalarının ürünü olan eser, Komün gibi son derece kompleks bir görüngünün nesnel bir incelemesidir.

 
2. Hamur, karton, 560 pages, 2015
ISBN: 9786059020848