Yada Taşı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kişisel Gelişim » Yada Taşı

Yada Taşı


 

20.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
H. Gülcan Köprülü / Delphinus Yayıncılık
Genre: Kişisel Gelişim

Yada Taşı

“Yada Taşı’ndan, Yeşim Taşı’na...”

İnsanların önüne tabelalar çıkar takip etmesi gereken... Tabelada durup nefeslenmek ve gösterdiği yöne gitmektir bazen doğru olan...

Gazeteci Alena, karşısına çıkan tabelayı takip etti.

Orada ‘YADA TAŞI’ yazıyordu.

Arkadaşları Mira ve Teo ile birlikte çıkacakları yolculuğa dahil olan ‘Yadacı’ Eddy bu yolun süpriziydi. Peru Atacama Çölü’nden, Didim Apollon Tapınağı’na uzanan serüven Alena'ya hayatının aşkını buldururken var oluşun gerçeklerini kavramasına da yardımcı oldu.

Araştırmacı yazar H. Gülcan Köprülü'nün, Türk Mitolojisi’nin en önemli motiflerinden biri olan yağmur yağdırma işlemini konu alan bu kitabında eski Türk Medeniyetleri’nde ‘Yada Taşı’nın ve ‘Yadacılığın’ önemi vurgulanıyor.

“İki tür dünya vardır. Düşlediğimiz ve gerçek olan. Düşlediğimiz dünya her zaman gerçek dünyadan daha güzeldir, daha yalındır daha aydınlıktır. Yalnız istersek gerçek dünyayı da güzel ve aydınlık yapmak elimizdedir. Bunun için de önümüze çıkan tabelalarda ne yazdığını görmek ve anlamak yeterlidir.

Aydınlanma macerası insanın kendi çabasıyla bilinmesi gereken bütün bilgilere ulaşabileceği, ulaştığı bilgileri anlayıp değerlendirdikçe de eskisinden daha bilgece seçimler yapabilme gücünü elde edeceği inancından hareketle başlamıştır.

Yaşayabildiğimiz yegane yer, şu an üzerinde bulunduğumuz gezegendir ve anlamını çözmemiz gereken tek konu da insanın kendisidir.” diyen yazar H.Gülcan Köprülü, bu kitabında da yaşama,var oluşa dair dokunuşlarda bulunurken; Yada Taşı, Peru Atacama Çölü, Orion Takım Yıldızı, Didim Apollon Tapınağı ve eski geleneklerle ilgili araştırmalarıyla kitabı renklendiriyor. Yazarın, “Rose Lİfe - Yaşam Çiçeği” ve “Delfn “adlı iki kitabı daha bulunmaktadır.

 
2. Hamur, karton, 2018
ISBN: 9786058204720