İlk 20 Saat - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kişisel Gelişim » İlk 20 Saat

İlk 20 Saat


 

299.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Josh Kaufman / Pegasus Yayınları
Genre: Kişisel Gelişim

“Pek çok kitap hayatınızı değiştirmeyi vadeder. İlk 20 Saat ise bunu gerçekten başarıyor.”

-Seth Godin-



“10.000 saat kuralı”nı unutun… Ya 20 saatte yeni bir beceri edinmek mümkünse?



Öğrenmek istediğiniz şeyleri şöyle bir düşünün. Listenizde neler var? Başlamanıza ne engel oluyor? Yeni beceriler edinmek için harcamanız gereken çaba ve zaman konusunda mı endişeleniyorsunuz? Hani şu ayıramadığınız zaman ve sarf etmek istemediğiniz çaba…

Bir araştırmaya göre yeni bir beceride uzmanlık seviyesine erişmek için 10.000 saat gerekiyor. Dur durak bilmeyen bu dünyada kimin bu kadar vakti var ki?

Bu da yetmezmiş gibi, yeni bir şey öğrenmeye adadığınız ilk saatler hep en sinir bozucu olanlardır. Yeni bir dili, enstrüman çalmayı, golf oynamayı ya da muhteşem fotoğraflar çekmeyi öğrenmek işte bu yüzden zordur. Televizyon izlemek ve internette sörf yapmak ise çok daha kolaydır…

Josh Kaufman, İlk 20 Saat’te hızlı beceri edinimi için sistematik bir yaklaşım sunarak yeni şeyleri nasıl mümkün olduğunca çabuk öğreneceğinizi anlatıyor. Oluşturduğu yöntem karmaşık becerileri kısımlara ayırmayı, pratik yaparken maksimum verim almayı ve karşınıza çıkan belli başlı engelleri ortadan kaldırmayı size tek tek gösterecek. İyice odaklanarak pratik yapıp 20 saati tamamlayınca hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir konuda gözle görülür ilerleme kaydedecek, söz konusu beceriyi belirli bir seviyede uygulamaya başlayacaksınız.

Bu yöntem sadece teoriden ibaret değil; test edildi, onaylandı. Kaufman, web uygulaması hazırlamayı, ukulele çalmayı, yoga yapmayı, on parmak klavye kullanmayı, rüzgâr sörfü yapmayı ve dünyanın en eski, en karmaşık masa oyununu oynamayı kendi yaklaşımını bizzat uygulayarak öğrenecek. İşe yarayıp yaramadığını görmek içinse okuyucuyu da ona katılmaya davet ediyor.

Peki siz ne öğrenmek istiyorsunuz?

 
2. Hamur, karton, 368 pages, 2017
ISBN: 9786052992319