Engelli Bakımı - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Genel Konular » İnceleme-Araştırma » Engelli Bakımı

Engelli Bakımı


 

150.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Betül Altuntaş, Reyhan Atasü / Nika Yayın
Genre: İnceleme-Araştırma

Türkiye'de bakım hemen her zaman kadınların ücretsiz emeği ile sürdürülen, görmezden gelinen ancak hepimiz için hayati bir iş. Bakım ister evde, ister özel ya da kamu kurumunda olsun yine kadınların çalıştığı bir iş olarak metalaşıyor.
Öte yandan engellilerin hakları olan destek ve bakım hizmetleri, çok geç ve kısıtlı kurumsallaşmış durumda.

Bu kitap, Türkiye'de son yıllarda yaygın bir sosyal politika aracı işlevi gören 'evde bakım hizmetini', engelli hakları, sosyal bakım ve toplumsal cinsiyet eksenlerinde sorguluyor ve çözümlüyor.

Yedi ilde gerçekleştirilen saha çalışması, Türkiye'deki mevcut engelli bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini, bakım hizmetinde çalışanlar açısından irdeliyor.
Engelli bakım hizmetleri ile kadın emeği ve istihdamı arasındaki ilişkiyi ortaya çıkartan bu kitap, alandaki istihdamın çeşitlerini ve koşullarını toplumsal cinsiyet boyutuyla tartışıyor. Evde bakım, özel ve kamu kuruluşlarında bakım verenlerin çalışma koşulları ve engellilerle olan ilişkilerini sadece haklar değil, engelli bireylerle olan ilişkiler ve duygusal emek boyutuyla da sergiliyor.

Dünyadaki farklı refah rejimleri altındaki engelli bakım modellerini de inceleyen çalışma, sahanın bilgileri ışığında bakımın ve istihdamın kalitesini ve verimliliğini arttırmaya yönelik sosyal politika ve sosyal hizmet önerileri sunuyor.

 
2. Hamur, karton, 264 pages, 2016
ISBN: 9786058389168