Alternatif Medyayı Anlamak - Işık Kitabevi
Logo
Genres » İnsan ve Toplum » İletişim-Medya » Alternatif Medyayı Anlamak

Alternatif Medyayı Anlamak


 

215.00 TL


Stock Statement

Mevcut değil
Not in stock, you may request the book and you will be notified when it is arrived.


 
Olga Guedes Balley Bart Cammaerts Nico Carpentier / Kafka Yayınevi
Genre: İletişim-Medya

Alternatif medya nedir?
Çoğulcu, demokratik toplumlarda alternatif medya nasıl bir rol oynar?
Alternatif medya, topluluk medyası, sivil toplum medyası ve rizomatik medya arasındaki benzerlikler ve farklar nelerdir?
Alternatif medya uygulamada nasıl işler?

Bu anlaşılır ve özlü metin, alternatif medyayı kuşatan karmaşık siyasal, toplumsal ve ekonomik tartışmalar aracılığıyla okura kapsamlı bir kılavuz sunuyor ve bu iletişim biçiminin tazelenen önemine dair berrak ve net bir bakış getiriyor.
Kitabın yazarları, Birleşik Krallık, Kuzey Amerika ve Brezilya’nın aralarında bulunduğu ülkelerde yürütülen çeşitli saha çalışmalarını bir araya getirerek konuya dair özgün bir kuramsal çerçeve tasarlıyor. Kitap, hem “eski” hem de “yeni” medyaya bakmak suretiyle alternatif bir medyanın önemini savunuyor ve kapsamı genişletmenin bir yolu olarak siyasal bir gündem önerisinde bulunuyor.
Alternatif Medyayı Anlamak medya, gazetecilik ve iletişim çalışmaları öğrencileri, araştırmacıları, akademisyenleri ve gazeteciler için değerli bir okuma.
Olga Guedes Bailey gazeteci ve Birleşik Krallık’ta Nottingham Trent Üniversitesi’ndeki Kültürel İncelemeler Enstitüsü’nde kıdemli öğretim görevlisi. Bart Cammaerts siyaset bilimci ve Birleşik Krallık’ta Londra Üniversitesi’ne bağlı Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu (LSE) Medya ve İletişim Bölümü’nde medya, yurttaşlık ve demokrasi üzerine ders veriyor. Nico Carpentier medya sosyoloğu, Belçika’daki Vrije Universiteit Brussel ve İsveç’teki Uppsala Üniversitesi, Enformatik ve Medya Bölümü’nde çalışıyor

 
2. Hamur, karton, 280 pages, 2015
ISBN: 9786054820252