Erkekler - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Edebiyat » Deneme-İnceleme » Erkekler

Erkekler


 

195.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Ayşe Akaltun / Nota Bene Yayınları
Genre: Deneme-İnceleme

Toplum kadınlardan itaat eden, sesini çıkartmayan, verilen rolleri kabul eden bireyler olmalarını beklerken erkeklerden ne bekler?

Onlardan da sert, iktidarın dilini kullanan bireyler olmaları mıdır beklenen? Sünnetle başlayan, askerlikle pekiştirilen "sert erkek" kavramı ne kadar işlemiştir hayatlarına? Yüklenen rollerden memnunlar mı? İktidarın dilini kullanmanın getirdiği kolaylığa teslim mi olmuşlardır?

Bu söylemlere karşı çıkan, verilen rolleri benimsemeyen, karşı çıkışın sesini yükselten bireyler var mıdır aralarında? Erkekler "erkek" dünyasını nasıl görüyor, gördüklerine karşı bir eleştiri dili geliştirebiliyor mu?

Bu sorularla başladı kitap projesi. Yazılar bir araya geldiğinde erkekliğin inşasının fotoğrafını çektik diye düşünüyorum. Çocukluklarından başlayarak yüklendikleri rollerin bazen nasıl iktidarın diline yaklaştığını, bazen bu dilin altında nasıl ezildiklerini göreceksiniz kitaptaki yazılarda. 

Kitap iki bölümden oluşuyor; İlk bölümde anılarıyla, söyleşileriyle, incelemeleriyle, Gündüz VASSAF, Sinan Güler, Mahir Ünsal Eriş, Mehmet Bozok, A.Adnan Akçay, A.Galip, Murat Taş, Can Kaya, destek verdiler kitaba.

İkinci bölümde kurmaca metinleriyle, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Mert Fırat, Onur Çalı, Deniz Dengiz Şimşek, Yavuz Ekinci, Fuat Sevimay, Mehmet Fırat Pürselim, Mehmet BİLÂL, Serkan Türk, Mehmet Can Şaşmaz, Ersin Karahaliloğlu, M. Uçan, Murathan Muradoğlu Mustafa Çetiner yer alıyor.

 
216 pages, 2015
ISBN: 9786059020589