Yazılı ve Sözlü Anlatım - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Akademik » Türk Dili » Yazılı ve Sözlü Anlatım

Yazılı ve Sözlü Anlatım


 

230.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Latif Beyreli, Zerrin Çetindağ, Ayşegül Celepoğlu / Pegem Akademi Yayınları
Genre: Türk Dili

Ana dili eğitiminin amacı, esas olarak kişinin dilsel anlama ve anlatma kapasitesini artırmaktır. "Bilgi"nin her geçen gün katlanarak büyüdüğü çağımızda, bilgiye ulaşma, onu yorumlama, kendine mal etme gibi beceriler iyi bir ana dili eğitiminden geçmektedir. Kişisel gelişimin önemli göstergelerinden olan dil becerisi, belirli mesleklerde çok daha önemli yer tutmaktadır. Bütün öğretmenlik alanlarında dil becerisi, alan bilgisine denk bir yeterliliği ifade etmektedir. Anlatılacak konu ne olursa olsun, kullanılacak araç "dil"dir; bu nedenle öğretmen adaylarının dile hakimiyetleri, formasyonlarının da gereğidir.

Eğitim fakültelerinin bütün ana bilim dallarında ortak olarak okutulan Yazılı Anlatım ve Sözlü Anlatım derslerinin amacı, öğretmen adaylarının anlatım becerilerini üst düzeye çıkarmaktır.

Bu kitap, her iki ders için kullanılacak, yazılı ve sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olacak tarzda hazırlanmış, programa paralel örnekler ve uygulamalarla zenginleştirilmiştir. Bu yönüyle gerek mesleğe hazırlık sürecinde gerekse meslek hayatında, öğretmen adayları ve öğretmenlerin anlatım becerilerine katkı sağlayacak bir kaynaktır. Kitap ayrıca, lise Türk Dili ve Edebiyatı dersinin yenilenen müfredatına paralel olarak, Dil ve Anlatım dersleri için de kaynak niteliğindedir.

 
2. Hamur, karton, 310 pages, 2010
ISBN: 978-975-8792-84-9