Ortak Zenginlik - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Siyaset » Ortak Zenginlik

Ortak Zenginlik


 

315.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
A. Negri, M. Hardt / Ayrıntı Yayınları
Genre: Siyaset

İmparatorluk 2000 yılında ilk yayımlandığında, küreselleşme çağının politik ve ekonomik meydan okuyuşlarını tayin etmiş ve heyecan verici bir biçimde bunlarda toplumsal örgütlenmenin yeni ve daha demokratik imkânlarını bulmuştu. Şimdi Michael Hardt ve Antonio Negri İmparatorluk'la başlayıp, Çokluk'la devam eden üçlemeyi Ortak Zenginlik'le sonlandırırken, ortak varoluş dünyamızdaki yaşam için bir özgürlük etiği öneriyor ve ortak zenginliğimiz için olası bir kurucu anayasayı tartışıyor.
Mevcut dünya senaryolarını ayıklayıp ortak konu başlıklarını seçen Hardt ve Negri, bu kitapta, küresel ortak zenginliği anlamamıza yarayacak kurumsal mantıklar ve yönetişim modelleri üzerine yoğunlaşıyor. Kamu ve özel ayrımı yerine "ortak" fikrini savunan yazarlar ayrıca "devrimi yönetmek" dedikleri konunun teorik temellerine iniyor.

Her ne kadar bu kitap Hardt ve Negri çizgisinin bir uzantısı ve özeti işlevini görse de, kendi başına bir bütünlük taşıdığı gibi daha önceki çalışmalara aşina olanlar için kolayca okunabilir bir özellik de taşıyor. Politikanın ve küreselleşmenin sorunlarına kafa yoran herkesin ilgisini çekecek, yeni düşünce ufukları açacak ve bildiğimiz dünyaya yeni bir umutla bakmamızı sağlayacak bir eserdir Ortak Zenginlik.

Herkes ekonomik sistemimizin çöktüğünü kabul etmiş görünüyor ancak alternatifler tartışması hâlâ can sıkıcı bir biçimde dar bir alana sıkışıp kalmış. Hardt ve Negri, okuru mevcut krizin köklerine götürerek ve radikal, son derece insani çözümler önererek bu karanlık tabloyu parçalıyor. Bu kitap için daha iyi bir zaman bulunamazdı.
-Naomi Klein-

İmparatorluk üçlemesinin son kitabı Ortak Zenginlik bütün sol politik teori geleneğinin güçlü ve tutkulu bir biçimde yeniden ele alınmasıdır. Foucault'nun iddialı biyo-iktidar kavramına açıklık getirip, yazarların kendi çokluk kavramıyla derinleştiren bu kitap günümüz direnişinin imkânlarının ve aldığı biçimlerin soluk soluğa okunan bir özetini sunuyor. Bu kitap politik olduğu kadar entelektüel olarak da sağlam bir eserdir.
-Fredric Jameson-

 
2. Hamur, karton, 380 pages, 1, 2011
ISBN: 978-975-539-595-1