Kıbrıs Türk Eğitim Sisteminde Eğitim Planlaması ve Finansman - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Kıbrıs Kitapları » İnceleme-Araştırma » Kıbrıs Türk Eğitim Sisteminde Eğitim Planlaması ve Finansman

Kıbrıs Türk Eğitim Sisteminde Eğitim Planlaması ve Finansman


 

300.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Behcet Çelebi / Eser Sahibinin Yayını
Genre: İnceleme-Araştırma

Behcet Çelebi’nin; Avrupa Birliği, OECD ve diğer ülkelerden oluşan 56 ülkenin eğitim sistemini aktardığı ve Kıbrıs Türk eğitim sistemi ile karşılaştırdığı kitap, eğitimle ilgili başucu kitabı olmaya aday.

Kıbrıs Türk eğitim siteminde eğitim planlaması ve finansmanı konusunu tarihsel gelişim ve uluslararası karşılaştırma çerçevesinde ele alan kitap, ABD. Almanya, Avustralya, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emerlikleri, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Ekvator Ginesi, Endonezya, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, İzlanda, Japonya, Kanada, Güney Kıbrıs, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Malezya, Malta, Meksika, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Tayland, Türkiye, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan’daki eğitim sistemlerini karşılaştırmalı şekilde aktarıyor.

Kitap, eğitim sistemini aktardığı tüm bu ülkelerle Kıbrıs Türk eğitim sistemini değişik başlıklar halinde karşılaştırıyor. Kitapta 21’inci yüzyılda en önemli kaynağın insan olduğuna, insana yatırım yapılmasının kaçınılmazlığı ön kabulünden hareket edilerek, çağdaş insanın ihtiyaç duyacağı eğitim planlaması ve geliştirilmesinin önemine işaret edildi.

Kitapta, yeniden yapılanma sürecini yaşayan Kıbrıs Türk eğitim sisteminin, incelenen ve karşılaştırılan 56 ülkeye ait deneyimlerden yararlanılmasının önemine işaret edildi. 688 sayfalık hacmiyle, eğitim ile ilgilenen, eğitim konusunda söyleyecek sözü olan herkesin başvuru ve başucu kitabı olması hedeflenen kitap altı bölümden oluşuyor.

 
1. Hamur, karton, 668 pages, 2008
ISBN: 9963-9560-0-5