Amida Eğer Sana Gelemezsem - Işık Kitabevi
Logo
Genres » Edebiyat » Roman » Amida Eğer Sana Gelemezsem

Amida Eğer Sana Gelemezsem


 

290.00 TL


Stock Statement

Mevcut
In stock, usually ships in 3 days.


 
Özcan Karabulut / Can Yayınları
Genre: Roman , Series:türk

Son dönem öykücülüğümüzün usta kalemlerinden Özcan Karabulut, okurlarının uzunca bir süredir beklediği romanını tamamladı.

Amida, Eğer Sana Gelemezsem, çok katmanlı, gerek boyutu, gerek ele aldığı konu/konular bakımından dev bir roman. Bu kitap, çalışan çocuklarla ilgili bir proje için Diyarbakır'a giden Arat'ın öyküsünü anlatıyor. Türkiye'nin politik çalkantılarla dolu dönemlerinde gençliğini yaşamış Arat, bir yandan çalışan çocuklarla ilgili çalışmalarını tutkuyla sürdürmekte, bir yandan da yıllardır süregelen edebiyat merakını artık hayata geçirmeye karar verdiğinden, bir roman yazmaya çalışmaktadır. İşleri nedeniyle çok sık seyahat eden Arat için Diyarbakır bir soru işaretidir; oraya ilk gidişidir bu. Böylece kent, Arat'ı büyüler adeta. Kitaplardan okuduğu, öğrendiği Amida'nın ruhu -bu gizemli ad kentin eski bir kadın hükümdarına aittir- Diyarbakır'da yaşamakta mıdır? Aşk, gizem, şiddet, sur… Bu kenti tanımak istemektedir Arat. Ama kent bir labirenttir, ucu bucağı yoktur. Sonunda orada başörtülü bir kadına âşık olur. Mutsuz evliliği içinde Arat'a tutunan bu kadına Amida diye seslenir Arat. Böylece korku, umut, aşk, peşlerini bırakmaz. Bütün bu olayları izlerken öykünün nereye varacağını merakla bekleriz.

Amida, Eğer Sana Gelemezsem, Türkiye'nin bugün yaşadığı pek çok soruna değinen, bütün bu çatışmaları deşmeye çalışan bir roman. Kürt sorunundan çalışan çocuklara, başörtüsünden çok kültürlülüğe, edebiyata, sendikalardan küresel politikalara uzanan bu yapıt, hemen söyleyelim, bütün bu tartışmalara taraf olmuş herkesi bir biçimde rahatsız ediyor.

Soluk soluğa okunacak, aşkla, barış duygularıyla, Diyarbakır'ın muhteşem gizemiyle dolu, ama yine de can yakıcı, önemli bir roman...

 
2. Hamur, karton, 316 pages, 2008
ISBN: 975-07-0951-7