Avrupada PKK Yapılanması - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Siyaset » Uluslararası İlişkiler-Dış Politika » Avrupada PKK Yapılanması

Avrupada PKK Yapılanması


 

110.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Enes Bayraklı / Seta Yayınları
Tür: Uluslararası İlişkiler-Dış Politika

 

1978’de kurulan ve 1984’ten itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına karşı başlattığı terör ve şiddet eylemleriyle on binlerce Türk vatandaşının hayatını kaybetmesine neden olan terör örgütü PKK Avrupa çapında da faaliyet yürüten en büyük terör örgütlerinin başında gelmektedir.

Örgüt daha ziyade lojistik, finansman, insan kaynağı için bir “hinterland” olarak kullandığı Avrupa ülkelerinde terör eylemlerinde de bulunmak suretiyle bu ülkeler için giderek iç ve dış güvenlik tehdidi haline gelmektedir. Bunun yanı sıra PKK sorunu Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında sürekli gerilim noktalarından birini oluşturmaktadır.

Bu kitap Avrupa’daki toplumsal düzen ve kamu güvenliği için açık bir tehdit olmasına rağmen bugüne kadar göz ardı edilmiş olan PKK’nın on iki Avrupa ülkesindeki faaliyetlerini ve örgütsel yapılanmasını incelemektedir. Çalışma açık kaynakların yanı sıra İngiltere, Danimarka, Avusturya, Fransa, Belçika, İsviçre, İsveç, Norveç, Almanya, Yunanistan, GKRY ve Hollanda’da uzun bir zaman dilimine yayılan saha çalışmalarıyla desteklenmiştir.

Kitapta PKK’nın ilgili ülkedeki tarihi, STK yapılanması, finans kaynakları, militan devşirme yöntemleri, medya yapılanması, kriminal faaliyetleri, ilgili ülkede diğer lobi kuruluşları veya Türkiye karşıtı gruplarla olan ilişkileri ve ilgili ülkenin örgüte yönelik siyaseti ele alınmaktadır. Her bir ülkeye dair sonuç bölümünde de ilgili ülkeye ve Türkiye’ye PKK ile mücadelede ne gibi önlemler alabileceği hususunda somut politika önerilerinde bulunu lmaktadır.

 

 
2. Hamur, karton, 584 sayfa, 2021
ISBN: 9786057544308 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...