Başlangıcından Bu Yana İnsanlık - Işık Kitabevi
Logo

  • Milliyetçilik
    Tevfik Erdem
    Otorite Yayınları

     

    Schumpeter kapitalizmi yargılayan hâkimlerin daha baştan idam fermanlarını ce... 

Türler » Edebiyat » Oyun-Senaryo » Başlangıcından Bu Yana İnsanlık

Başlangıcından Bu Yana İnsanlık


 

70.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Turan Dursun / Berfin Yayınları
Tür: Oyun-Senaryo

Yönetenler, egemen güçler ve servet sahipleri, kendi sömürülerini tanrılaştırarak göğe çıkardılar. Musevilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet bu sürecin üzerine oturdu ve meta ekonomisinin gelişip, dallanıp budaklanması tek tanrılı dinleri ortaya çıkardı. Tarih boyunca dinlerle kurulan çıkar ilişkileri ve sömürü düzenine karşı, Turan Dursun gibi sözünü sakınmayan, bilimsel temellere dayanan kahramanlar hayatları pahasına savaştılar.

Bu kitap, Turan Dursun’un daha önce yayınlanmamış, 8 Ekim 1978- 9 Mart 1979 tarihleri arasında, “Başlangıcından Bu Yana İnsanlık” adı altında yayınlanan radyo oyunlarının metinleridir. Farklı ara başlıklar altında dokuz programdan oluşan yazılar, kaynakçalarla da desteklenmektedir. Bu programların sadece ana başlıkları bile, bu programların zengin içeriğini gözlerimizin önüne sermektedir.

Başlıca program adları şöyledir: Bilim, Efsane ve Dine Göre İlk İnsanlar; Antropolojik ve Sosyolojik açıdan İlkeller ve Toplumsal Yaşamları; İnsan, Değişmesi ve Değişmesindeki Temel Etken; Din Etnolojisi Açısından Özellikle İlkellerde ve İlk Çağlarda İnsan ve İnanç; İnsan ve Emek (Çalışan İnsan ve Emekçi Çalışması, Emeği); Sanat Etnolojisi Açısından İnsan ve Sanat... Sürgünleri ve baskıları göğüsleyerek yaşamını sürdüren Turan Dursun bütün eserlerinde, karanlığı aydınlatarak bilimsel görüşe ışık tutmuştur. Karanlık dünyadan ancak TURAN DURSUN gibi kahramanlarla bilim ve gerçeğe ulaşılacaktır.

 
2. Hamur, karton, 141 sayfa, 2019
ISBN: 9786054399758 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.