Hukuka Giriş - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Hukuk » Hukuka Giriş

Hukuka Giriş


 

300.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Hasan Tahsin Fendoğlu / Yetkin Yayınları
Tür: Hukuk

 

Bu kitap, bu yıl 25 yaşında. Gençlerin de bu kitabın da ömürleri uzun olsun, bereketli olsun, hep birlikte umutla dolu nice güzel yıllara.

Değişik fakültelerde okutulan bu çalışma, bu baskıda baştan sona gözden geçirildi. 2019 yılı değişiklikleri işlendi, Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru kararları eklendi, uzun olan bazı konular kısaltıldı, uygulamaya daha çok önem verildi. Çalışmada, “bilimin karşılaştırma olduğu” görüşünden hareketle, çeşitli dönemler, farklı görüşler, değişik anlayışlar mukayese edildi.

Bu baskıda yöntem konusunda ekler yapıldı. Her bir bölümün başına temel kavramlar, özet ve ana hatlar şeklinde 3 farklı tablo eklendi. Her bölümün başında sunulan temel kavramlar, test şeklinde sorulacak sorular için de önemli olduğu için bölüm başına eklendi. Her bölümün başında özet ve anahatlar ile bölüm hakkında genel bilgi verildi. Her bölüm içerisinde önemli görülen paragraflar, tablo içerisine alındı. Ayrıca her bölümün sonuna metin soruları ve bir okuma parçası konuldu. Kanun maddeleri metin içerisinde kalın harfle yazılarak dikkat çekilmek istendi. Okuma parçaları ile genel hukuk kültürünün geliştirilmesi amaçlandı. Dersin bir amacı, öğrenciye –hukuk açısından- Dünya’yı ve Türkiye’yi tanıtmak olduğundan, bu çalışma, bir bakıma hukuk açısından bir Dünya ve Türkiye seyahati kabul edildi. Çalışmada sadece öğretici değil, eğitici konulara da yer verildi. Yüksek Mahkeme Kararları dipnotta gösterilirken § işareti kullanıldı. Bununla teori ile uygulamayı bir araya getirmek ve bunları bağdaştırmak amaçlandı.

Bu baskıda teşekkür için öğrencilerimizin özel bir yeri var. Çalışmanın bu hale gelmesinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin çok büyük katkıları vardır. Bu nedenle Akademi Yöneticilerine özel teşekkür ederim. Ayrıca Kerim-Ulviye, Rabia, Bekir-Zeynep, Salih-Hande-Ali, Mehmet-Büşra-Yüsra’ya, Yetkin Yayınevi’ne ve çalışanlarına teşekkürler.

Bu baskıda da yine kalp kırmadık, kimseyi incitmedik, hor görmedik, aşağılamadık, “incinsen de incitme” anlayışına bağlı kaldık, ezilsek de ezmedik, gücümüze gitse de karşılık vermedik, gözyaşımızı sildik ve yolumuza devam ettik.

Bu baskıda da, kamu ve özel hukukun en önemli kavramlarından biri olan mülkiyet kavramı üzerinde çeşitli açılardan durulmuş, nüfusumuzun neredeyse yarısına yakınını oluşturan çocuklar/gençlerle ilgili hukuki konular ihmal edilmemiş ve neredeyse her yanımızı kuşatan medya hukuku yine yer almıştır.

Yararlı olması özlemi ile.

 

 
1. Hamur, karton, 394 sayfa, 2020
ISBN: 9786050506266 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.