Atatürke Yapılan Suikastlar - Işık Kitabevi
Logo

  • Sosyal Medya Paylaşım Sorumluluğu
    Gökhan Taneri
    Yetkin Yayınları

    Türler » Tarih-İnceleme » Türkiye Tarihi » Atatürke Yapılan Suikastlar

    Atatürke Yapılan Suikastlar


     

    180.00 TL


    Stok Durumu

    Mevcut
    Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


     
    Ali Kuzu / Kariyer Yayınları
    Tür: Türkiye Tarihi

    Mustafa Kemal Atatürk, 10.10.1935 tarihinde Ankarada Çankaya Köşkünde Doktor Mim Kemal Ökeye hitaben, Mason cemiyetinin faaliyetini inkılâplarıma muarız gördüğüm için kapatılmasını elzem gördüm. Bu dakikadan itibaren bu cemiyeti ölmüş biliniz. Ve bir daha diriltmeye teşebbüs etmeyiniz, demişti.


    Ankarada bu olaylar olurken, Varnalı Bulgar Yahudisi 33 dereceli Farmason Avram Benaroyas Türkiye Mason Cemiyetinin kapandığını Moskovada bir toplantı sırasında öğrendi ve şunları söyledi:
    O sarı lider ortadan suret-i katiyetle kaldırılacaktır! Mefkuremize imha edici darbe vuranların akıbeti, feci şartlar altında ölümdür!..
    Devletimizin kurucusu Büyük Atatürke karşı; Çerkez Ethem, Hintli Mustafa Sagîr, Ermeni Manokyan ve Hacı Sami çetesinin suikast teşebbüsü en bilinenler olmak üzere birçok suikast girişimi olmuştur. Fiilen girişilen ya da girişim aşamasındayken engellenen suikastlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yer tutar. Gerçekleştirilmek istenen her suikast resmen Atamızın hayatına kastetmektedir. Ancak son bir suikast var ki bu; Onun çok güvendiği insanlardan gelmişti. Gayet sinsice başlatılan bu suikast girişiminin farkına varmıştı Atatürk. Ancak çok geç kalmıştı!.. Bugün ise;
    Eğer Türk Milletinin gönlünden, zihninden Atatürk sevgisi yok edilirse, İnkılâplar dejenere edilirse elbette ki Türk Devletini parçalamak, Türk Milletini boyunduruk altına almak daha kolay olacaktır. Şu da iyi bilinmelidir ki bugünkü saldırılar dünün devamıdır.

     
    2. Hamur, karton, 272 sayfa, 2018
    ISBN: 9789944300438 
     
     
     
     
         
         

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.