Temel Kinezyo-Mekanik Klinik Örnekli Anlatım - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Akademik » Tıp Bilimleri » Temel Kinezyo-Mekanik Klinik Örnekli Anlatım

Temel Kinezyo-Mekanik Klinik Örnekli Anlatım


 

290.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
N. Ekin Akalan, Yener Temelli / İstanbul Tıp Kitabevi
Tür: Tıp Bilimleri

Biyomekanik ve kinezyoloji her zaman klinisyenleri etkileyen iki önemli alan olmuştur. Bu alanların konusu açıldığında, alanda çalışan klinisyenler (fizyoterapistler, ortopedist ve plastik cerrahlar vs.) neredeyse mühendisler kadar heyecan duyar. Aslında bu heyecan, "Ben mühendis miyim, biyomekaniği nasıl anlayayım?" veya "Zaten insan gibi tamamen bilinmezler ve lineer olmayan ilişkilerle dolu bir yapıyı nasıl anlayabilirim kil", "Zaten en son lisede matematik, fizik görmüştüm... Yıllar geçti" gibi düşüncelerle baskılanır ve bir kenara itilir. Bu kitap aslında anatomide öğrendiğimiz kas-iskelet sisteminin hareketi nasıl oluşturduğunu ve bu sistemde bir problem olduğunda problemin harekete nasıl yansıdığını bir klinisyenin en rahat anlayacağı örneklerle açıklamaktadır.
Kitap bölüm yazarlarımız uzun yıllardır klinikle iç içe olduklarından, hakim oldukları bölge anatomisini bu bölgenin günlük yaşamdaki kullanım şeklini ve bu anatomideki değişikliklerin normal harekete
)lan yansımaları konusunda derin tecrübeye sahiptir. Eskilerin dediği gibi, bir konuyu iyi bilmek, onu ne kadar iyi özetlediğiniz ile ilişkilidir. İşte kitabımızın bölüm yazarları uzun yıllardır klinik tecrübe-
erinin yanında yıllarca stajyer kabul ettiklerinden ve uzman oldukları alan ile ilgili uzun zamandır ders verdiklerinden, ulusal-uluslararası bilimsel yayın yaptıklarından, konunun klinisyenlerce kolay müaşılması ve örneklerle pekiştirilmesi konusunda hiç güçlük çekmemişlerdir.
olayısıyla bu kitap insan hareketini anlamak, incelemek, problemleri konusunda temel bir fikre sahip mak isteyen öğrenciler, fizyoterapistler, iş-uğraşı terapistleri, ergoterapistler, ortopedist, ve kas iskelet sistem problemleri üzerine çalışan tüm sağlık çalışanlarının faydalı bulacağı bir kaynak olma amacı taşımaktadır.
itabımızın bölümleri yoğun fonksiyonel anatomi bilgilerini temel alarak hareketin özelliklerini in-ediğinden, özellikle bu alanda yeni başlayanlar için kitabımızdaki bölümleri pekiştirmek adına bir anatomi atlasından yardım almalarının yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Özellikle üç-boyutlu anatomi atlasları ilgilenilen bölümdeki hareketi oluşturan öğeleri anlamda etkili olacaktır.

 
2. Hamur, karton, 302 sayfa, 2016
ISBN: 9786059528023 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • Çikolata Çikolata - Daha Fazla Çikolata!
    Elie Tarrab
    İnkılâp Kitabevi

    HEP DAHA FAZLA ÇİKOLATA İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ!

    Bir Başka Dünyanın Çocukları Köpekler - Köpek Sahiplenmek ve Bakımı
    Banu Aydın
    İnkılâp Kitabevi

    Şüphesiz “hayvan” deyince aynı şeyi anlamıyoruz.